aktuálně: 37 uzavírek, 2 nehod
Zákruta.cz  >  Magazín  >  

Přípravy 4. Rally Krkonoše vrcholí

3. května 2010

Na stránkách Rally Krkonoše, Autoklubu ČR a Autosportu byla zveřejněna schválená zvláštní ustanovení soutěže. Ta se pojede ve dnech 18. a 19. června 2010 a bude zařazena do seriálů EcoSun Mistrovství České republiky ve sprintrally, Mistrovství České republiky v rally historických automobilů a K4 Poháru ČR v rally. Její součástí bude rovněž Mistrovství ČR juniorů, Dámský pohár, Pohár mládeže a Česká trophy - rally pravidelnosti.

Ke zdárnému průběhu automobilové rally je třeba velké množství pořadatelů. Velmi nás proto těší, že účast přislíbili všichni tradiční traťoví komisaři, kterým patří náš velký dík. Jsou to sbory dobrovolných hasičů z Vlčic, Horního Starého Města Trutnov, Hajnice, Bernartic a Arnultovic, myslivci ze Starých Buků, ČLA - Školní polesí Trutnov, pořadatelé z Autoklubu Jičín a Přátelé cyklistiky a pořadatelé cyklistických závodů v Trutnově a okolí. Nově nás v letošním roce posílí hasiči ze Zlaté Olešnice, Pilníkova a Lampertic a AMK Police nad Metují.

Jsme také rádi, že zásadních změn nedoznává ani organizační výbor soutěže a sestava všech činovníků - ředitelstvím a sekretariátem soutěže počínaje, vedoucími trati, startu, cíle, náměstí, servisní zóny nebo rychlostních zkoušek a jejich zástupci konče. Zejména díky nim je dnes možné uspořádat motoristický podnik na vysoké úrovni. O bezpečnost se pak tradičně stará Zdravotnická záchranná služba Královéhradeckého kraje a Autoklub Sport Rescue.

Nakonec bychom rádi poděkovali obcím, v jejichž katastrech se nacházejí rychlostní zkoušky, a majitelům komunikací za povolení uskutečnění soutěže. Jsou to např. obce Staré Buky, Hajnice, Bernatrice, Zlatá Olešnice, firmy Farmers, ZD Výšina, Pozemkový fond ČR a v neposlední řadě partnerské město Trutnov.

Pavla Hlavatá

Další články

Autocamping Rozkoš - prožít dovolenou pestře a v pohodě

Pestrost nabídky ubytování, společenských akcí, turistických možností, poznávacích a sportovních výletů včetně krásných cyklotras, ale i klid k odpočinku, to je dnes téměř neodmyslitelná nabídka k prožití hezké dovolené.

zobrazit článek >

Jaké povinné i nepovinné vybavení je dobré mít ve svém vozu?

Jestliže jezdíte autem, bude dobré, když v něm budete mít umístěné všechny důležité nezbytnosti. Povinná výbava v autě je základ a je stanovena vyhláškou. Nepovinnou výbavu si pak můžete zvolit dle vlastních preferencí. Bohužel se často stává, že řidiči při kontrole zjistí, že nemají kompletní ani výbavu povinnou. Na následujících řádcích se tak na tuto tématiku zaměříme pěkně zblízka.

zobrazit článek >

Proč došlo ke zdražení dálničních známek?

Přečtěte si více o nedávném zdražení dálničních známek. Vysvětlíme vám, jaké jsou nové ceny, proč k navýšení cen došlo a z jakého důvodu byste měli být na pozoru při koupi jednodenní dálniční známky.

zobrazit článek >