aktuálně: 37 uzavírek, 1 nehod
Zákruta.cz  >  Magazín  >  

Trať 4. Rally Krkonoše schválena

20. dubna 2010

Červen se pomalu ale jistě blíží a s ním také start již čtvrtého ročníku Rally Krkonoše. Všichni jsme proto netrpělivě čekali, až sleze sníh z tratí rychlostních zkoušek a budeme moci přivítat zástupce Asociace jezdců rally, kteří od loňského roku provádějí kontrolu tratí.

Posádka AJR ve složení Josef Peták - Petr Černohorský dorazila včera, tedy ve čtvrtek 8. Dubna, před třetí hodinou odpolední, a ihned se vydala v doprovodu hlavní činovnice pro bezpečnost Blanky Hlavaté a vedoucího trati Ing. Jaroslava Rufera na cestu. V záloze byl přítomen také ředitel závodu Vladimír Hlavatý, tajemnice Ing. Pavla Hlavatá, vedoucí prostoru startu a cíle Daniel Říha a v neposlední řadě také vedoucí bezpečnosti zbrusu nové RZ Josef Honců.

Během cca tří hodin byla konzultována veškerá opatření navrhovaná pořadatelem a odsouhlasena trasa soutěže včetně zázemí pro posádky. Nyní už zbývá pouze přidělení schvalovacího čísla ASN – poté budou zveřejněna také zvláštní ustanovení soutěže a časový harmonogram. Zachovány zůstávají tři rychlostní zkoušky z minulých ročníků, k nimž přibyla jedna zcela nová. Na svém původním místě v areálu Autostylu budou probíhat administrativní a technické přejímky a nemění se ani umístění servisního parkoviště.

Již 18. a 19. června tedy Trutnov přivítá EcoSun Mistrovství ČR v sprintrally, Mistrovství ČR v rally historických automobilů, Pohár ČR v rally a Českou trophy – rally pravidelnosti. Na co těšit se mají nejen diváci, ale také posádky.

Pavla Hlavatá

Další články

Autocamping Rozkoš - prožít dovolenou pestře a v pohodě

Pestrost nabídky ubytování, společenských akcí, turistických možností, poznávacích a sportovních výletů včetně krásných cyklotras, ale i klid k odpočinku, to je dnes téměř neodmyslitelná nabídka k prožití hezké dovolené.

zobrazit článek >

Jaké povinné i nepovinné vybavení je dobré mít ve svém vozu?

Jestliže jezdíte autem, bude dobré, když v něm budete mít umístěné všechny důležité nezbytnosti. Povinná výbava v autě je základ a je stanovena vyhláškou. Nepovinnou výbavu si pak můžete zvolit dle vlastních preferencí. Bohužel se často stává, že řidiči při kontrole zjistí, že nemají kompletní ani výbavu povinnou. Na následujících řádcích se tak na tuto tématiku zaměříme pěkně zblízka.

zobrazit článek >

Proč došlo ke zdražení dálničních známek?

Přečtěte si více o nedávném zdražení dálničních známek. Vysvětlíme vám, jaké jsou nové ceny, proč k navýšení cen došlo a z jakého důvodu byste měli být na pozoru při koupi jednodenní dálniční známky.

zobrazit článek >