aktuálně: 37 uzavírek, 4 nehod
Zákruta.cz  >  Magazín  >  

Rally Bohemia s novým logem

12. dubna 2010

Dlouhá léta patřila Rallye Škoda a později Rallye Bohemia mezi soutěže, které se mohly pyšnit svým nezaměnitelným a charakteristickým startovním štítem. Postupem času Bohemia opustila své klasické bílo-modro-červené barvy, které symbolizovaly českou trikoloru a podtrhovaly název Bohemia, a přešla k zeleno-bílému provedení.

V letošním roce, u příležitosti sedmatřicátého ročníku soutěže, dochází k návratu přívodních barev do loga Rally Bohemia, a to v designově novém provedení. Základní tvar loga symbolizuje nezapomenutelnou a úspěšnou éru soutěže ještě pod názvem Rallye Škoda, není snad nikdo, kdo by nerozpoznal staronový nápis Rally Bohemia,ze kterého bylo v duchu obliby používání anglicizmů vypuštěno písmeno E. Letopočty 1974 a 2010 zdůrazňují a podtrhují sedmatřicet let trvající tradici Rally Bohemia. Nové logo tak opět symbolizuje české národní barvy, tak, jak tomu bylo do konce roku 2000.

Co pořadatele vedlo k takovému kroku? „Po loňském ročníku, kdy většina rychlostních zkoušek Rally Bohemia byla zrušena rozhodnutím okresních úřadů vzhledem ke sněhové kalamitě, jsme stáli před rozhodnutím, co se soutěží dál. Bylo zřejmé, že je nutné ve shodě se všemi zainteresovanými udělat zásadní změny tak, aby tento slavný podnik mohl pokračovat ve své bohaté historii. Proto jsme se rozhodli, že využijeme dalšího ročníku k revolučním změnám. Jednou z nich je i zmíněné logo,“ uvedl předseda organizačního výboru Pavel Dušánek.

Změna má svou logiku i v tom, že Rally Bohemia bude zastupovat Českou republiku v mezinárodním mistrovství Polska v automobilových soutěžích. „V minulosti byla tato soutěž nositelkou řady novinek a udávala směr tohoto sportu u nás, a my nechceme mít nižší cíle, než ty, které měli pořadatelé z konce devadesátých let minulého století,“ doplňuje Pavel Dušánek, muž, jenž se svým týmem pořádá kromě Rally Bohemia i mistrovství Evropy v rallyekrosu, a který stál u zrodu myšlenky přivést do České republiky pětinásobného mistra světa v rally Francouze Sébastiena Loeba, nebo Henninga Solberga, což se mu také nakonec podařilo.

Pro diváky, fanoušky a širokou motoristickou veřejnost, máme poprvé v historii mladoboleslavské soutěže připravenu ještě jednu zajímavou novinku související s logem Rally Bohemia. „Rádi bychom každý rok vyhlásili výtvarnou soutěž o podobu diváckého loga Rally Bohemia. Úmyslně říkám diváckého, protože nás velmi zajímá, jak by si představovali grafickou tvář soutěže ti, kteří nám již šestatřicet ročníků fandí, podporují nás a vytváří jedinečnou diváckou atmosféru na tratích Rally Bohemia.

V každém případě soutěž v nejbližší době vyhlásíme a už teď mohu prozradit, že se vítěz může těšit na hodnotnou cenu. Nelze ani vyloučit, že pokud divácké logo opravdu osloví organizační tým, může se stát jeho autor zároveň i tvůrcem oficiálního loga pro další ročníky Rally Bohemia,“ uvedl Pavel Dušánek.

Jan Koudelka

Další články

Autocamping Rozkoš - prožít dovolenou pestře a v pohodě

Pestrost nabídky ubytování, společenských akcí, turistických možností, poznávacích a sportovních výletů včetně krásných cyklotras, ale i klid k odpočinku, to je dnes téměř neodmyslitelná nabídka k prožití hezké dovolené.

zobrazit článek >

Jaké povinné i nepovinné vybavení je dobré mít ve svém vozu?

Jestliže jezdíte autem, bude dobré, když v něm budete mít umístěné všechny důležité nezbytnosti. Povinná výbava v autě je základ a je stanovena vyhláškou. Nepovinnou výbavu si pak můžete zvolit dle vlastních preferencí. Bohužel se často stává, že řidiči při kontrole zjistí, že nemají kompletní ani výbavu povinnou. Na následujících řádcích se tak na tuto tématiku zaměříme pěkně zblízka.

zobrazit článek >

Proč došlo ke zdražení dálničních známek?

Přečtěte si více o nedávném zdražení dálničních známek. Vysvětlíme vám, jaké jsou nové ceny, proč k navýšení cen došlo a z jakého důvodu byste měli být na pozoru při koupi jednodenní dálniční známky.

zobrazit článek >