aktuálně: 37 uzavírek, 8 nehod
Zákruta.cz  >  Magazín  >  

Mogul Racing Team zahájí sezónu na Valašsku

25. března 2010

29. ročník Sheron Valašské Rally Bonver zahájí o následujícím víkendu sedmidílný seriál Mediasport Mezinárodního mistrovství České republiky v Rally. Na startu úvodního podniku letošní domácí sezóny nebude chybět ani posádka Mogul Racing Teamu Roman Kresta - Petr Gross, obhajující tituly v absolutní klasifikaci MMČR z posledních dvou sezón.

Mogul Racing Team představil nový design a partnery týmu již před necelými dvěma týdny v rámci Expo Czech Rally v Otrokovicích, poslední dny zbývající do startu úvodního podniku byly věnovány finálním přípravám a testování.

Třídenní test se za přítomnosti technika továrního týmu Peugeot Sport uskutečnil počátkem minulého týdne. Původní plány však narušilo počasí a poslední záchvěvy zimy tak donutily tým k přesunu ze Zlínska do okolí Hustopečí. Další fáze testu pak proběhla toto pondělí znovu na Zlínsku. Nyní už čekají Romana s Petrem seznamovací jízdy a v pátek start do Valašky.

„Samozřejmě počasí nám vše značně zkomplikovalo, nicméně úkoly, které jsme si před testem dali, se podařilo splnit. Auto je oproti minulé sezóně modifikováno díky dílům z Peugeot Sport. Co se týká Valašské rally, myslím si, že bude hodně záležet na počasí. My se budeme snažit o maximální možný výsledek,“ říká Roman Kresta, který na Valašsku v minulosti již čtyřikrát stál na nejvyšším stupínku. Petr Gross si pohár za vítězství ve své bohaté kariéře odvezl z Valašky celkem pětkrát, poprvé v roce 1990.

„Rádi bychom tímto poděkovali našim partnerům za podporu, které se nám pro letošní sezónu dostalo. Příznivce rally zveme v pátek a v sobotu do Valašského Meziříčí a okolí. Přijďte společně s námi zahájit sezónu MMČR a nezapomínejte na bezpečnost v okolí tratí a na přejezdech,“ dodávají před začátkem sezóny Roman Kresta s Petrem Grossem.

-pr-

Další články

Autocamping Rozkoš - prožít dovolenou pestře a v pohodě

Pestrost nabídky ubytování, společenských akcí, turistických možností, poznávacích a sportovních výletů včetně krásných cyklotras, ale i klid k odpočinku, to je dnes téměř neodmyslitelná nabídka k prožití hezké dovolené.

zobrazit článek >

Jaké povinné i nepovinné vybavení je dobré mít ve svém vozu?

Jestliže jezdíte autem, bude dobré, když v něm budete mít umístěné všechny důležité nezbytnosti. Povinná výbava v autě je základ a je stanovena vyhláškou. Nepovinnou výbavu si pak můžete zvolit dle vlastních preferencí. Bohužel se často stává, že řidiči při kontrole zjistí, že nemají kompletní ani výbavu povinnou. Na následujících řádcích se tak na tuto tématiku zaměříme pěkně zblízka.

zobrazit článek >

Proč došlo ke zdražení dálničních známek?

Přečtěte si více o nedávném zdražení dálničních známek. Vysvětlíme vám, jaké jsou nové ceny, proč k navýšení cen došlo a z jakého důvodu byste měli být na pozoru při koupi jednodenní dálniční známky.

zobrazit článek >