aktuálně: 37 uzavírek, 2 nehod
Zákruta.cz  >  Magazín  >  

KM-Motorsport před Rallye Šumava

16. března 2010

KM-Motorsport ve složení Michal Kraml pilot a bratr Marcel Kraml co-pilot se již nyní může těšit na svojí první premiéru na dvoudenní rally, která proběhne na Rally Šumava, premiérově ve třídě N2.

Loňský rok byl hodně hektický a cílem bylo vyjet si mezinárodní licenci. To se podařilo, takže jsme působení na erzetách rally ukončili a přemýšleli, jakým směrem se vydáme v roce 2010.

Jak každý jistě ví, tento sport je bohužel o dost velkých finančních částkách. Proto jsme se rozhodli prozatím nepokračovat ve třídě N4, i když jsme dostali velmi lukrativní nabídku od pana ing. Václava Arazima na start s jeho Evo VIII na Rally Český Krumlov, což by byl můj veliký splněný sen. Raději jsme ale zvolili cestu levnější varianty a domluvili se na spolupráci se zlínským teamem Sparrow Racing, za jejichž barvy budeme startovat s Hondou Civic Vti. S tímto vozem plánujeme ještě další starty na některých dvoudenních závodech.

Kdybychom volili N4, pravděpodobně by to byl náš jediný letošní start a to díky slabému štítu sponzorů. Většinu si hradíme s bratrem sami a startovat se čtyřkolkou na náročných závodech je nemyslitelné. Ale kdo ví, třeba se tento náš společný sen splní, protože v Lanceru jsem se cítil s bráchou jako ryba ve vodě a určitě bych si přál získávat další zkušenosti právě s tímto vozem. Nyní se ale vraťme zpět na zem.

S Hondou Civic nemáme žádné zkušenosti, ale i tak jdeme do závodění s vervou i s respektem. Pokusíme se podat takový výsledek, se kterým budou všichni spokojeni a my si odneseme nezapomenutelný zážitek a nebudeme se muset stydět za odvedený výkon. Z toho plyne i naše touha spatřit cíl této soutěže.

Držte nám tedy palce, ať už dopadneme jakkoliv. Doufáme, že se kolem erzet ukáže spousty fandících diváků všem zúčastněným posádkám.

Honza Froněk

Další články

Autocamping Rozkoš - prožít dovolenou pestře a v pohodě

Pestrost nabídky ubytování, společenských akcí, turistických možností, poznávacích a sportovních výletů včetně krásných cyklotras, ale i klid k odpočinku, to je dnes téměř neodmyslitelná nabídka k prožití hezké dovolené.

zobrazit článek >

Jaké povinné i nepovinné vybavení je dobré mít ve svém vozu?

Jestliže jezdíte autem, bude dobré, když v něm budete mít umístěné všechny důležité nezbytnosti. Povinná výbava v autě je základ a je stanovena vyhláškou. Nepovinnou výbavu si pak můžete zvolit dle vlastních preferencí. Bohužel se často stává, že řidiči při kontrole zjistí, že nemají kompletní ani výbavu povinnou. Na následujících řádcích se tak na tuto tématiku zaměříme pěkně zblízka.

zobrazit článek >

Proč došlo ke zdražení dálničních známek?

Přečtěte si více o nedávném zdražení dálničních známek. Vysvětlíme vám, jaké jsou nové ceny, proč k navýšení cen došlo a z jakého důvodu byste měli být na pozoru při koupi jednodenní dálniční známky.

zobrazit článek >