aktuálně: 37 uzavírek, 4 nehod
Zákruta.cz  >  Magazín  >  

Rallye Český Krumlov nově součástí Mitropa Cupu

5. března 2010

Rallye Český Krumlov měla být v letošním roce uspořádána jako kandidátský podnik na Mitropa Rallye Cup, jeden z nejstarších šampionátů pořádaných v Evropě. Situace se nakonec změnila - osmatřicátý ročník českokrumlovské soutěže se pojede jako regulerní třetí díl letošního seriálu.

Mitropa Rally Cup se jezdí už úctyhodných pětačtyřicet sezón a na seznamu vítězů můžeme nalézt taková jména, jako Sandro Munari, Franz Wittmann, 'Lucky', Franco Ceccatto, Matthias Moosleitner či Hermann Gassner, po jednom vítězství si pak připsali i Jiří Sedlář a Josef Tošovský.

V současnosti jde o seriál pro registrované piloty, nejčastěji se jej účastní piloti z Německa, Rakouska, Itálie, České republiky či Slovinska. Právě v těchto zemích se pak konají jednotlivé díly. Česká republika byla v šampionátu zastoupena v blízké či dávné minulosti Barum Rally Zlin, Rally Bohemia či Rally Šumava.

V letošním roce přibývá do této společnosti Rallye Český Krumlov, která v kalendáři nahrazuje původně na první červencový víkend naplánovanou Rally Maribor.

AutoSport.CZ

Další články

Autocamping Rozkoš - prožít dovolenou pestře a v pohodě

Pestrost nabídky ubytování, společenských akcí, turistických možností, poznávacích a sportovních výletů včetně krásných cyklotras, ale i klid k odpočinku, to je dnes téměř neodmyslitelná nabídka k prožití hezké dovolené.

zobrazit článek >

Jaké povinné i nepovinné vybavení je dobré mít ve svém vozu?

Jestliže jezdíte autem, bude dobré, když v něm budete mít umístěné všechny důležité nezbytnosti. Povinná výbava v autě je základ a je stanovena vyhláškou. Nepovinnou výbavu si pak můžete zvolit dle vlastních preferencí. Bohužel se často stává, že řidiči při kontrole zjistí, že nemají kompletní ani výbavu povinnou. Na následujících řádcích se tak na tuto tématiku zaměříme pěkně zblízka.

zobrazit článek >

Proč došlo ke zdražení dálničních známek?

Přečtěte si více o nedávném zdražení dálničních známek. Vysvětlíme vám, jaké jsou nové ceny, proč k navýšení cen došlo a z jakého důvodu byste měli být na pozoru při koupi jednodenní dálniční známky.

zobrazit článek >