aktuálně: 37 uzavírek, 5 nehod
Zákruta.cz  >  Magazín  >  

Hänninen po II. etapě na druhém místě

22. ledna 2010

Druhá etapa Rally Monte Carlo byla ještě náročnější než předchozí a zásadním způsobem v ní rozhodovala správná volba pneumatik. Dnešní druhá etapa Rally Monte Carlo obsahovala šest rychlostních zkoušek o celkové délce 145km.

Dopolední část se jela z větší části na sněhu a ledu a naopak odpoledne se na stejných rychlostních zkouškách jelo v rozbředlém sněhu a na mokru. Bylo proto velice těžké zvolit správné pneumatiky, což potvrzovali všichni jezdci.

Posádka Hännine - Markulla vyhrála 1 rychlostní zkoušku a v ostatních se umísťovala na předních místech a dnešní den ukončila na celkovém druhém místě se ztrátou 48 vteřin na vedoucího Hirvonena. Francouzská posádka Vouilloz-Veillas zvítězila také v jedné rychlostní zkoušce a po druhé etapě zůstala na celkovém čtvrtém místě se ztrátou 1.34.3 min na vedoucího jezdce.

Českou posádku Kopecký - Starý pronásledovaly i dnes smolné chvíle. Jejich skvělé výkony v postupu vzhůru zbrzdila proražená pneumatika a v konečném pořadí po dnešku patří Kopeckému se Starým devátá pozice.

Juho Hänninen: „Dnes to hodně klouzalo, bylo to velmi náročné a rychleji už to nešlo“

Nicolas Vouilloz: „Bylo to hodně náročné, jsme rádi, že jsme v cíli dnešní etapy. Poslední rychlostní zkoušku jsme málem nedojeli.“

Jan Kopecký: „Dnes jsme opět měnili kolo, nevím jak k tomu došlo. Bohužel i to k rally patří, budeme bojovat dále, cíl je až zítra.“

Škoda Motorsport

Další články

Autocamping Rozkoš - prožít dovolenou pestře a v pohodě

Pestrost nabídky ubytování, společenských akcí, turistických možností, poznávacích a sportovních výletů včetně krásných cyklotras, ale i klid k odpočinku, to je dnes téměř neodmyslitelná nabídka k prožití hezké dovolené.

zobrazit článek >

Jaké povinné i nepovinné vybavení je dobré mít ve svém vozu?

Jestliže jezdíte autem, bude dobré, když v něm budete mít umístěné všechny důležité nezbytnosti. Povinná výbava v autě je základ a je stanovena vyhláškou. Nepovinnou výbavu si pak můžete zvolit dle vlastních preferencí. Bohužel se často stává, že řidiči při kontrole zjistí, že nemají kompletní ani výbavu povinnou. Na následujících řádcích se tak na tuto tématiku zaměříme pěkně zblízka.

zobrazit článek >

Proč došlo ke zdražení dálničních známek?

Přečtěte si více o nedávném zdražení dálničních známek. Vysvětlíme vám, jaké jsou nové ceny, proč k navýšení cen došlo a z jakého důvodu byste měli být na pozoru při koupi jednodenní dálniční známky.

zobrazit článek >