aktuálně: 37 uzavírek, 5 nehod
Zákruta.cz  >  Magazín  >  

Tomáš Tomeček v první etapě havaroval

5. ledna 2010

Vážení přátelé dakaru a našeho týmu, zdravím vás z bivaku v Cordobě. Bohužel mám pro vás zprávu, kterou jsem doufal,že vůbec v letošním ročníku nebudu muset napsat. Tatra č. 509 dnes na 225 kilometru speciálky (tedy přibližně 25 kilometrů před cílem) havarovala.

Omlouvám se v této chvíli za stručnost, nemáme ještě všechny informace. Tomáš byl nezraněn a zůstal u auta, Vojtu Morávka s Petrem Vojkovským odvezla helikoptéra. Vojta má pohmožděné rameno a je už tady s námi, Petr zůstal na pozorování v nemocnici s otřesem mozku. „Zase jsem jel rychle, najel do levotočivé zatáčky, kde byl kámen a ten mi strhl řízení doleva, převrátili jsme se na bok a zůstali tam ležet,“ vylíčil poté havárii Tomeček.

My jsme dokončili údržbu našeho vozu a čekáme na příjezd havarovaného vozu. Tomu se vydal naproti osobním vozem brazilský mechanik Reinaldo a Petr Čapka. Pokud jde o samotnou etapu, byla taková hezká úvodní rozehřívací. Pořadatelé vypustili prvních 50 kilometrů kvůli povodním, takže jsme jeli jen 200.

Začátek byl rychlý, ale pak trať dostala technický charakter, který si podržela až do cíle. Andrému takový typ tratě sedí a bylo to vidět. Jel velmi dobře technicky, ale s respektem - přece jen si na auto ještě zvyká, vždyť v něm seděl naposledy před rokem. Zhruba po 70 kilometrech nás dojel Mardějev a my ho pak hnali před sebou až do cíle. V technických pasážích v polovině etapy jsme mu stačili, ke konci na rychlejším úseku nám trošku ujel.

S etapovým umístěním jsme tedy spokojeni, máme těch kilometrů ještě moc a moc před sebou.

Přejeme Vám krásný den, držte nám palce do dnešní speciálky.

Míra Martinec

Další články

Autocamping Rozkoš - prožít dovolenou pestře a v pohodě

Pestrost nabídky ubytování, společenských akcí, turistických možností, poznávacích a sportovních výletů včetně krásných cyklotras, ale i klid k odpočinku, to je dnes téměř neodmyslitelná nabídka k prožití hezké dovolené.

zobrazit článek >

Jaké povinné i nepovinné vybavení je dobré mít ve svém vozu?

Jestliže jezdíte autem, bude dobré, když v něm budete mít umístěné všechny důležité nezbytnosti. Povinná výbava v autě je základ a je stanovena vyhláškou. Nepovinnou výbavu si pak můžete zvolit dle vlastních preferencí. Bohužel se často stává, že řidiči při kontrole zjistí, že nemají kompletní ani výbavu povinnou. Na následujících řádcích se tak na tuto tématiku zaměříme pěkně zblízka.

zobrazit článek >

Proč došlo ke zdražení dálničních známek?

Přečtěte si více o nedávném zdražení dálničních známek. Vysvětlíme vám, jaké jsou nové ceny, proč k navýšení cen došlo a z jakého důvodu byste měli být na pozoru při koupi jednodenní dálniční známky.

zobrazit článek >