aktuálně: 37 uzavírek, 1 nehod
Zákruta.cz  >  Magazín  >  

KM Racing team je připraven

25. listopadu 2009

Devatenáctého listopadu se česká národní reprezentace KM Racing, prezentovala v tradičním prostředí Sedlčanské kotliny a to před domácími klíčovými médii. Hlavním výstupem z této akce je fakt, že KM Racing je připraven na Dakar 2010 - Argentina - Chile.

Velmi pěkné a slunečné počasí umožnilo zástupcům ČT4 Sport, TV Prima, TV Barrandov, MF Dnes, E15, Auto Tip, Playboy, Rádio Impuls, pořídit exkluzivní záběry, rozhovory a snímky. KM Racing propaguje setkání s médii přímo v terénu, kde tradičně reálně prokazujeme, že tým a hlavně technika, je funkční a plně připravená.

Martin Macík představil svůj modifikovaný LIAZ 111.154. Podařilo se nám významně snížit váhu kol, po Silk Way Rallye se celkové opravy dočkala převodovka a sestup a výrazně se nám podařilo zefektivnit dofukování kol a to zejména směrem k jeho spolehlivosti.

Josef Macháček a Martin Plechatý se představili na čtyřkolkách YAMAHA Raptor, které prošli významnou úpravou v dílně pana Macháčka. Implementovala se řada technických zlepšení, které odhalila letošní nabitá a mimořádně úspěšná sezóna. Pepa Macháček bude letos mít v závodě celkem 3 čtyřkolky z jeho dílny. Výše zmiňovanou dvojici doplní čtyřkolka pro polského jezdce Rafaela Sonika, který skončil na letošním Dakaru 2009 na třetím místě.

David Pabiška se společně s Dušanem Randýskem ukázali na motocyklech YAMAHA WR 450F. Vzhledem k tomu, že přichází významná změna v technických pravidlech pro Dakar, a to v restrikci z pohledu maximálního povoleného objemu motocyklů, rozhodli jsme se vyměnit KTM 690 za YAMAHA 450, abychom začali sbírat zkušenosti co nejdříve to bude možné a k tomu je ročník 2010 mimořádně vhodnou příležitostí. Sériové motocykly Yamaha byly upraveny speciálním kitem pro dálkové maratónské soutěže, 34litrů nádrž na palivo, navigační a zabezpečovací technika, atp.

Ivan Jakeš, slovenská akvizice v našem týmu, pojede vzhledem k napjatému rozpočtu na KTM 690 Rallye Replica a bude chtít využít bohaté zkušenosti z letošního ročníku tak,aby atakoval první 15. Tomu také odpovídala jeho technická příprava a přítomnost vlastního mechanika, zkušeného Jana Zaremby. S těžkou asistencí LIAZ jsou připraveni jistit tým mechanici J.Čáp, P.Mandovec, P.Čedík s asistencí TOYOTA Hilus M.Pabiška, J.Zaremba a D.Srba. Muziku celého týmu bude tvrdit novinářská TOYOTA Hilux s fotografem P.Luskem za volantem, novinářem E15 M.Novotným, kameramanem ČT4 Sport Palem Křížkem a rozhlasákem Vlastou Korcem.

Tým odjíždí na technické přejímky do francouzského Le Havre ve středu 25.11.2009 tak, aby mohl uložit 26.11. techniku na trajekt, směr Buenos Aires.

KM Racing

Další články

Autocamping Rozkoš - prožít dovolenou pestře a v pohodě

Pestrost nabídky ubytování, společenských akcí, turistických možností, poznávacích a sportovních výletů včetně krásných cyklotras, ale i klid k odpočinku, to je dnes téměř neodmyslitelná nabídka k prožití hezké dovolené.

zobrazit článek >

Jaké povinné i nepovinné vybavení je dobré mít ve svém vozu?

Jestliže jezdíte autem, bude dobré, když v něm budete mít umístěné všechny důležité nezbytnosti. Povinná výbava v autě je základ a je stanovena vyhláškou. Nepovinnou výbavu si pak můžete zvolit dle vlastních preferencí. Bohužel se často stává, že řidiči při kontrole zjistí, že nemají kompletní ani výbavu povinnou. Na následujících řádcích se tak na tuto tématiku zaměříme pěkně zblízka.

zobrazit článek >

Proč došlo ke zdražení dálničních známek?

Přečtěte si více o nedávném zdražení dálničních známek. Vysvětlíme vám, jaké jsou nové ceny, proč k navýšení cen došlo a z jakého důvodu byste měli být na pozoru při koupi jednodenní dálniční známky.

zobrazit článek >