aktuálně: 37 uzavírek, 9 nehod
Zákruta.cz  >  Magazín  >  

Valašská Rally 2010 zná svůj termín

30. října 2009

O termínu konání dalšího, tentokrát už znovu předjubilejního ročníku Valašské rally 2010 je rozhodnuto! Tato stále populární a velmi oblíbená automobilová soutěž se uskuteční na sklonku března příštího roku, respektive ve dnech 26. až 27. března. Zahájí tak nový ročník sedmidílného seriálu Mezinárodního mistrovství České republiky v rally. A stejně, jako v minulosti, se i v posledním roce první dekády jednadvacátého století uskuteční ve znamení Memoriálu Jiřího Sedláře.

Výše uvedený termín neznamená v této době nic jiného, než že přípravy valašského automobilového klání dalších dosahují optimální provozní teploty a dostávají se do otáček, které motorem hnaným obětavostí a snahou pořadatelů a organizátorů dovedou Valašskou rally na devětadvacátý start do prostor valašskomeziříčského náměstí.

Zmiňovat se o tom, jakou podobu má Valašská rally 2010 v představách svých tvůrců, je zatím přinejmenším předčasné. A to proto, že mnohé se teprve vyvíjí, hledá, rodí. Jen jedno je zcela jisté už dnes. Organizátoři a pořadatelé vynaloží veškerou svou snahu a um ve prospěch kvality a zejména pak bezpečnosti nejenom soutěžních posádek, ale po neblahých loňských zkušenostech především diváků.

Ta je na prvním místě z prvních míst. Loňská tragédie, při níž vyhasly tři lidské životy, se nedá zapomenout. A to i přesto, že pořadatelé na ní nenesou žádnou vinu. Na vině byla, jak vyplynulo z několik měsíců trvajícího policejního vyšetřování, vědomá nedbalost a nerespektování bezpečnostních doporučení.

Zejména kruté následky onoho tragického okamžiku minulé Valašky, smrt mladého muže a dvou dětí, snad povedou k tomu, že důkladně připravovaná bezpečnostní opatření a doporučení začnou i ti zatím laxnější a méně zodpovědní příznivci motoristického sportu brát vážněji. Nejde o nic jiného, než mít neustále na paměti, že automobilový rallysport je sice nádherný, ale dokáže být i nesmlouvavě drsný. Zvlášť při ze strany diváků nerespektování byť jen těch nejzákladnějších bezpečnostních norem.

Dušan Póč

Další články

Autocamping Rozkoš - prožít dovolenou pestře a v pohodě

Pestrost nabídky ubytování, společenských akcí, turistických možností, poznávacích a sportovních výletů včetně krásných cyklotras, ale i klid k odpočinku, to je dnes téměř neodmyslitelná nabídka k prožití hezké dovolené.

zobrazit článek >

Jaké povinné i nepovinné vybavení je dobré mít ve svém vozu?

Jestliže jezdíte autem, bude dobré, když v něm budete mít umístěné všechny důležité nezbytnosti. Povinná výbava v autě je základ a je stanovena vyhláškou. Nepovinnou výbavu si pak můžete zvolit dle vlastních preferencí. Bohužel se často stává, že řidiči při kontrole zjistí, že nemají kompletní ani výbavu povinnou. Na následujících řádcích se tak na tuto tématiku zaměříme pěkně zblízka.

zobrazit článek >

Proč došlo ke zdražení dálničních známek?

Přečtěte si více o nedávném zdražení dálničních známek. Vysvětlíme vám, jaké jsou nové ceny, proč k navýšení cen došlo a z jakého důvodu byste měli být na pozoru při koupi jednodenní dálniční známky.

zobrazit článek >