aktuálně: 37 uzavírek, 2 nehod
Zákruta.cz  >  Magazín  >  

Peták s Benešovou v Jeseníkách třetí

13. října 2009

O uplynulém víkendu se v okolí Šternberku uskutečnil letošní předposlední rallysprintový podnik. V rámci AZ Pneu Rally Jeseníky nechyběla na startu ani příbramská dvojice ve složení Josef Peták a Alena Benešová, kteří startovali s vozem Peugeot 207 S2000.

Peták s Benešovou nevstoupili do soutěže nejlépe. Na prvním měřeném úseku zajel příbramský jezdec sedmý nejrychlejší čas, což určitě nebylo dle představ loňského rallysprintového šampiona. Na druhé RZ však obsadil s minimální ztrátou druhé místo a posunul se na průběžné třetí místo. „Začátek soutěže mi vůbec nevyšel. Nemohl jsem najít správné tempo,“ řekl v prvním servisu rozpačitě Peták.

Lepší to však nebylo ani ve druhé sekci soutěže, která obsahovala celkem devět rychlostních zkoušek o celkové délce 77. kilometrů. Před příbramskou smíšenou posádku se posunul Karel Trněný, startující s vozem Škoda Fabia WRC.

V závěrečné sekci sice Peták s Benešovou poskočili opět na třetí místo celkově, přesto nebyl jezdec modro-bílého Peugeotu 207 S2000 spokojen. „Za celou soutěž se mi nepodařilo najít správné tempo. Jelo se mi hodně blbě a byl jsem ze svého výkonu nespokojený. Díky výpadkům jsme skončili sice na třetím místě a udrželi si malou naději na zisk mistrovského titulu, přesto to byla jen slabá náplast. Vůz sice fungoval opět skvěle, za což musím poděkovat mechanikům, ale mezičlánek mezi volantem a sedačkou tentokrát naprosto nefungoval. Jinak samotný závod byl dobře připravený. Příjemné bylo, jak pořadatele vše připravili již na samotné seznamovací jízdy. Jedinou drobnou vadou bylo, že se vydával itinerář až v pátek ráno. Jinak tratě byly rovněž pěkné, náročně, a to i přes rychlejší charakter. Myslím si, že celkově se Rally Jeseníky pořadatelům povedla,“ zhodnotil předposlední rallysprintový podnik Josef Peták.

Dalším závodem posádky Hroch Rally Teamu ve složení Josef Peták a Alena Benešová bude poslední díl velkého šampionátu, kterým bude netradičně na konec sezóny Rally Bohemia s centrem v Mladé Boleslavi. Posádka Peugeotu 207 S2000 by jistě ráda navázala na třetí místo z domácí Rally Příbram.

Marek Felt

Další články

Autocamping Rozkoš - prožít dovolenou pestře a v pohodě

Pestrost nabídky ubytování, společenských akcí, turistických možností, poznávacích a sportovních výletů včetně krásných cyklotras, ale i klid k odpočinku, to je dnes téměř neodmyslitelná nabídka k prožití hezké dovolené.

zobrazit článek >

Jaké povinné i nepovinné vybavení je dobré mít ve svém vozu?

Jestliže jezdíte autem, bude dobré, když v něm budete mít umístěné všechny důležité nezbytnosti. Povinná výbava v autě je základ a je stanovena vyhláškou. Nepovinnou výbavu si pak můžete zvolit dle vlastních preferencí. Bohužel se často stává, že řidiči při kontrole zjistí, že nemají kompletní ani výbavu povinnou. Na následujících řádcích se tak na tuto tématiku zaměříme pěkně zblízka.

zobrazit článek >

Proč došlo ke zdražení dálničních známek?

Přečtěte si více o nedávném zdražení dálničních známek. Vysvětlíme vám, jaké jsou nové ceny, proč k navýšení cen došlo a z jakého důvodu byste měli být na pozoru při koupi jednodenní dálniční známky.

zobrazit článek >