aktuálně: 37 uzavírek, 1 nehod
Zákruta.cz  >  Magazín  >  

Po úspěchu na barumce touží i regionální jezdci

21. srpna 2009

Již tradičně budou tvořit velmi silnou ekipu na Barum Czech Rally Zlín regionální jezdci Zlínska. Kromě Pavla Valouška či Romana Kresty, kteří se momentálně nacházejí v první trojici průběžného hodnocení Mediasport Mezinárodního mistrovství České republiky, však na další body do absolutní klasifikace domácího šampionátu pomýšlejí i další piloti ze Zlínska.

Jedním z černých koňů populární soutěže bude bezesporu Jaromír Tarabus. Aktuálně pátý muž domácího šampionátu si výrazně zvedl sebevědomí nedávným vítězstvím na Rallysprintu Kopná, který je po právu považován za jeden z ostrých testů na samotnou Barumku. „V posledních dvou letech jsem skončil vždy zkraje soutěže. V obou případech jsem musel odstoupit na Pindule. Věřím, že do třetice už to konečně vyjde a auto dovezu do cíle,“ říká pilot vozu Fiat Grande Punto S2000.

Ještě delší čas čeká na průjezd cílovou rampou další zlínský závodník Jan Jelínek. V roce 2002 sice při své premiéře v soutěži zvítězil s Hondou v kategorii A. Od té jej provázejí při startech na barumce už jen smůla a technické problémy. Pro příklad nemusíme chodit daleko. „Loni jsem odstoupil z jedenáctého místa tři erzety před koncem kvůli banální závadě,“ vybavuje si Jelínek, jenž i letos bude soutěžit se všemi favority na voze Mitsubishi Lancer Evo IX. „I když mám slabší auto než řada soupeřů, rád bych dojel na bodované příčce,“ dodává dvaatřicetiletý pilot.

To Vladimír Barvík bere nadcházející motoristický svátek především jako společenskou událost. „Přijede spousta známých a partnerů. Se všemi bych se rád sešel u dobrého jídla a pití. Neznamená to však, že bych se závodu nezúčastnil. Určitě si pojedu pro co nejlepší výsledek, abych své příznivce nezklamal, ale na rozdíl od svých soupeřů na sebe nevyvíjím žádný tlak. Vím, že jsem se svým produkčním mitsubishi částečně limitovaný a spokojený budu s umístěním okolo dvacáté příčky,“ řekl ke svým ambicím populární zlínský jezdec.

Robert Štach

Další články

Autocamping Rozkoš - prožít dovolenou pestře a v pohodě

Pestrost nabídky ubytování, společenských akcí, turistických možností, poznávacích a sportovních výletů včetně krásných cyklotras, ale i klid k odpočinku, to je dnes téměř neodmyslitelná nabídka k prožití hezké dovolené.

zobrazit článek >

Jaké povinné i nepovinné vybavení je dobré mít ve svém vozu?

Jestliže jezdíte autem, bude dobré, když v něm budete mít umístěné všechny důležité nezbytnosti. Povinná výbava v autě je základ a je stanovena vyhláškou. Nepovinnou výbavu si pak můžete zvolit dle vlastních preferencí. Bohužel se často stává, že řidiči při kontrole zjistí, že nemají kompletní ani výbavu povinnou. Na následujících řádcích se tak na tuto tématiku zaměříme pěkně zblízka.

zobrazit článek >

Proč došlo ke zdražení dálničních známek?

Přečtěte si více o nedávném zdražení dálničních známek. Vysvětlíme vám, jaké jsou nové ceny, proč k navýšení cen došlo a z jakého důvodu byste měli být na pozoru při koupi jednodenní dálniční známky.

zobrazit článek >