aktuálně: 37 uzavírek, 9 nehod
Zákruta.cz  >  Magazín  >  

Kresta s Grossem připraveni na Barum Czech Rally Zlín

21. srpna 2009

Již o nadcházejícím víkendu očekává česká motoristická veřejnost vrcholnou událost kalendáře Mezinárodního Mistrovství ČR v Rally. 39. ročník Barum Czech Rally Zlín se uskuteční ve dnech 21. -; 23. srpna ve Zlíně a okolí za účasti dosud nejkvalitnějšího jezdeckého obsazení v historii nejpopulárnější domácí soutěže. Barum Rally je již několik let součástí kalendáře Mistrovství Evropy v rally a letos již potřetí se do Zlína sjedou také účastníci stále populárnější a vysoce kvalitně obsazené série Intercontinental Rally Challenge.

119 přihlášených posádek z čehož 25 disponuje speciály stále populárnější kategorie S2000, slibuje napínavou podívanou pro statisíce příznivců motorismu podél trati. Se startovním číslem 8 se do boje s vysoce kvalitní konkurencí vydá v pátek večer také posádka Tescoma Rally Teamu Roman Kresta – Petr Gross s vozem Peugeot 207 S2000.

Trojnásobný vítěz své domácí soutěže Roman Kresta před soutěží říká: „Na Barumku jsme připraveni. Vše co bylo v našich možnostech, jsme v maximální míře provedli. Náš soutěžní vůz prošel velkou revizí, spousty komponentů byly vyměněny tak, jak předepisuje Peugeot Sport, takže auto je 'fresh' a připraveno. Provedli jsme změny týkajících se nastavení a udělali vše, aby bylo auto na Barum Rally v nejlepší možné kondici. Měli jsme několik testů, proběhl vývojový test, funkční test a ještě před startem nás v průběhu tohoto týdne čeká funkční test motoru s inženýrem, který přijede na Barum Rally z Francie. Děláme vše proto, abychom byli připraveni v maximální možné síle. Jak na tom jsme ukáže ale samozřejmě až rally samotná.“

„Romanova slova mohu jen potvrdit,“ doplňuje spolujezdec Petr Gross. „Přípravě na Barum Rally jsme věnovali maximální péči. Jsem sice z Mladé Boleslavi, ale poslední dobou trávím s týmem v Otrokovicích velké množství času a tak Barumka začíná být tak trochu i mým domácím podnikem. Velmi se těším na souboj s kompletní evropskou špičkou a budeme se snažit o maximálně dobrý výsledek.“

Dlouholetým partnerem Romana Kresty v rally je společnost TESCOMA s.r.o., která se pro Barum Rally Zlín ujala již tradičně role hlavního partnera týmu. Soutěžní Peugeot tak pro tento podnik prošel změnu designu. „Společnost Tescoma je již počtvrté v řadě generálním partnerem Romana Kresty při Barum Czech Rally Zlín,“ říká provozní ředitel společnosti TESCOMA Petr Chytka. „Přípravě jsme stejně jako Roman věnovali maximální pozornost a jsme s posádkou v každodenním kontaktu,“ dodává.

Co se týká předstartovních prognóz, zůstává luhačovický jezdec pevně nohama na zemi. „V žádném případě nechci nic předpovídat. Konkurence je obrovská, myslím že nejnabitější, jaká se zde kdy sešla. Je zde spousta vyrovnaných jezdců a tipovat někoho na vítěze by bylo troufalé. Naší prioritou je maximálně uspět, ale také s ohledem na domácí šampionát, který je pro nás letos prioritou. Barumka je v polovině domácího šampionátu a je potřeba k tomuto přistoupit zodpovědně. Nicméně Barumka je Barumka a je to srdeční záležitost pro mne, pro tým a zejména pro našeho hlavního partnera pro Barum Rally, společnost TESCOMA, pro kterého je to taktéž domácí soutěž,“ uzavírá svá předstartovní vyjádření Roman Kresta.

„Jezdecké obsazení je letos fantastické a podle mého názoru je ve startovním poli minimálně 8 posádek, které mohou 'barumku' vyhrát. A Roman Kresta s navigátorem Petrem Grossem mezi ně bezesporu patří. Skvělé výkony posádky v

domácím šampionátu a poslední výsledky ve vývoji vozidla vytváří předpoklad pro výborný výsledek. Jménem společnosti Tescoma bych chtěl velmi poděkovat všem partnerům, kteří se rozhodli společně s námi podpořit Romana a Petra. Věříme, že fanouškům rallysportu nabídne letošní 'barumka' spoustu nádherných zážitků,“ uzavírá s přáním skvělého motoristického víkendu provozní ředitel společnosti TESCOMA s.r.o. Petr Chytka

-pr-

Další články

Autocamping Rozkoš - prožít dovolenou pestře a v pohodě

Pestrost nabídky ubytování, společenských akcí, turistických možností, poznávacích a sportovních výletů včetně krásných cyklotras, ale i klid k odpočinku, to je dnes téměř neodmyslitelná nabídka k prožití hezké dovolené.

zobrazit článek >

Jaké povinné i nepovinné vybavení je dobré mít ve svém vozu?

Jestliže jezdíte autem, bude dobré, když v něm budete mít umístěné všechny důležité nezbytnosti. Povinná výbava v autě je základ a je stanovena vyhláškou. Nepovinnou výbavu si pak můžete zvolit dle vlastních preferencí. Bohužel se často stává, že řidiči při kontrole zjistí, že nemají kompletní ani výbavu povinnou. Na následujících řádcích se tak na tuto tématiku zaměříme pěkně zblízka.

zobrazit článek >

Proč došlo ke zdražení dálničních známek?

Přečtěte si více o nedávném zdražení dálničních známek. Vysvětlíme vám, jaké jsou nové ceny, proč k navýšení cen došlo a z jakého důvodu byste měli být na pozoru při koupi jednodenní dálniční známky.

zobrazit článek >