aktuálně: 37 uzavírek, 1 nehod
Zákruta.cz  >  Magazín  >  

V Trutnově se sjede vynikající konkurence

6. srpna 2009

Velice početnou a kvalitní konkurencí posádek se může pochlubit III. ročník Rally Krkonoše, který se odehraje 7. a 8. srpna pod taktovkou organizátorů z HBV Motorsport. V rámci AutoCont MČR ve sprintrally, MČR historických vozů a K4 Poháru ČR v rally je přihlášeno více jak 140 dvojic.

Nechybí mezi nimi opravdové špičky jako Josef Peták, Václav Pech, Pavel Valoušek, Josef a Martin Semerádovi, Václav Arazim, Jaroslav Orsák, Tomáš Enge, Jan Štěpánek, Roman Odložilík, Pavel Červenka, Jan Černý, Jan Sýkora, Karel Trněný, Radek Mifka a řada dalších, samozřejmě i se svými neméně kvalitními spolujezdci. Vedle nich pojedou i další dlouholetí závodníci v čele s extovárními jezdci týmu Škoda - Emilem Trinerem, Jindřichem Štolfou, Vladimírem Bergrem, nebo Václavem Donátem, Václavem Stejskalem, Karlem Dawsonem, Jaroslavem Roubíčkem, Miroslavem Fišerem.

Konkurence je v Trutnově opravdu parádní a na zdejších erzetách, které připravili pořadatelé na čtyřech úsecích a nazvali je Vlčická, Zámecký vrch, Kryblická a Starobucká (všechny se jedou dvakrát), budou posádky svádět opravdu zajímavé souboje. Perličkou je fakt, že celá trať Rally Krkonoše měří 129 kilometrů, z toho je 70 km erzet, tedy víc než přejezdů.

Fanoušci autosportu určitě nevynechají ani páteční podvečerní setkání legend spojené s autogramiádou na trutnovském náměstí. Střetnout se s Hauglandem, Křečkem, Krečmanem, Kvaizarem, Kotkem, Srnským, Syrovátkem, Šedivým nebo Horsákem a získat jejich podpisy, určitě stojí za to.

Od devatenácti hodin v pátek proběhne na stejném místě slavnostní start s představením všech převzatých posádek.

V sobotu v devět hodin pak do soutěže odstartuje první posádka od Autostylu Trutnov. Do přeskupení přijede první vůz v 11:47 a v cíli při hladkém průběhu soutěže uvítají vítěznou posádku opět u Autostylu ve 14:35 hodin.

Pavel Vydra

Další články

Autocamping Rozkoš - prožít dovolenou pestře a v pohodě

Pestrost nabídky ubytování, společenských akcí, turistických možností, poznávacích a sportovních výletů včetně krásných cyklotras, ale i klid k odpočinku, to je dnes téměř neodmyslitelná nabídka k prožití hezké dovolené.

zobrazit článek >

Jaké povinné i nepovinné vybavení je dobré mít ve svém vozu?

Jestliže jezdíte autem, bude dobré, když v něm budete mít umístěné všechny důležité nezbytnosti. Povinná výbava v autě je základ a je stanovena vyhláškou. Nepovinnou výbavu si pak můžete zvolit dle vlastních preferencí. Bohužel se často stává, že řidiči při kontrole zjistí, že nemají kompletní ani výbavu povinnou. Na následujících řádcích se tak na tuto tématiku zaměříme pěkně zblízka.

zobrazit článek >

Proč došlo ke zdražení dálničních známek?

Přečtěte si více o nedávném zdražení dálničních známek. Vysvětlíme vám, jaké jsou nové ceny, proč k navýšení cen došlo a z jakého důvodu byste měli být na pozoru při koupi jednodenní dálniční známky.

zobrazit článek >