aktuálně: 37 uzavírek, 2 nehod
Zákruta.cz  >  Magazín  >  

Start Rally Krkonoše se blíží mílovými kroky

14. července 2009

Malé jubileum slavící Rally Krkonoše s centrem v Trutnově, se pojede 8. srpna potřetí. Pořadatelé z HBV Motorsport letos uvítají posádky jedoucí o body do AutoCont M ČR ve sprintrally, K4 Poháru ČR v rally i M ČR historických soutěžních vozů.

Necelý měsíc před startem se hlásí první posádky, a tak již dnes je jisté, že by neměli v Podkrkonoší chybět například otec a syn Semerádovi, manželé Mulačovi, Vladimír Berger, Hendrichovi, Jiří Jevický se Škodou 130 RS, Josef Peták nebo navrátilec a místní hvězda rallyového sportu Jindřich Štolfa (Fiat Punto). S vozem Mitsubishi s pohonem CNG by měl odstartovat účastník tří závodů formule 1 Tomáš Enge. Zajímavá posádka se rovněž objeví mezi předjezdci. Další návrat do rally hlásí Tomáš Zelenka, který sedadlo spolujezdce ve Fabii Tdi vyčlenil jako dárek k životnímu jubileu svému strýci Zdeňkovi. Tomáš Zelenka se mimo jiné zapsal jako premiérový absolutní vítěz Rally Vysočina Okříšky, kdy jej navigoval Petr Gross.

Jasno mají organizátoři také v nejzajímavějším doprovodném programu - setkání s legendami rally. Účast přislíbili Svatopluk Kvaizar s Jiřím Kotkem, Josef Srnský - Jiří Syrovátko, Ladislav Křeček s Janem Krečmanem a dále Oldřich Horsák a Jiří Šedivý. Pro diváky a fanoušky automobilového sportu se tak naskytne jedinečná příležitost získat autogramkarty (budou součástí programu) a podpisy v pátek 7. srpna odpoledne při autogramiádě, která proběhne na náměstí v Trutnově před představováním posádek.

Stále se také jedná o účasti patrona Rally Krkonoše - Nora Johna Hauglanda. Ten by mohl jet s vozem Škoda 130 LR, připraveným Petrem Šimurdou, jako předjezdec M ČR historiků.

V páté soutěži M ČR ve sprintrally se objeví mírně pozměněné čtyři úseky rychlostních zkoušek, které se pojedou vždy dvakrát. Jedná se zároveň o jedinou soutěž v ČR, kdy je délka rychlostních zkoušek větší než přejezdové kilometry.

Ředitelství Rally Krkonoše 2009 žádá diváky, aby si řádně prostudovali divácká místa a možnost jejich dostupnosti. Letos bude například vzhledem k osetému poli zákaz vstupu do diváckého místa ve Vlčicích. Toto místo však bude nahrazeno jiným atraktivním prostorem. Novinářům a fotografům je zase určena informace, že akreditovat se je možné přes přihlašovací systém Mediasportu - www.akreditace.mediasport.cz.

Pavel Vydra

Další články

Autocamping Rozkoš - prožít dovolenou pestře a v pohodě

Pestrost nabídky ubytování, společenských akcí, turistických možností, poznávacích a sportovních výletů včetně krásných cyklotras, ale i klid k odpočinku, to je dnes téměř neodmyslitelná nabídka k prožití hezké dovolené.

zobrazit článek >

Jaké povinné i nepovinné vybavení je dobré mít ve svém vozu?

Jestliže jezdíte autem, bude dobré, když v něm budete mít umístěné všechny důležité nezbytnosti. Povinná výbava v autě je základ a je stanovena vyhláškou. Nepovinnou výbavu si pak můžete zvolit dle vlastních preferencí. Bohužel se často stává, že řidiči při kontrole zjistí, že nemají kompletní ani výbavu povinnou. Na následujících řádcích se tak na tuto tématiku zaměříme pěkně zblízka.

zobrazit článek >

Proč došlo ke zdražení dálničních známek?

Přečtěte si více o nedávném zdražení dálničních známek. Vysvětlíme vám, jaké jsou nové ceny, proč k navýšení cen došlo a z jakého důvodu byste měli být na pozoru při koupi jednodenní dálniční známky.

zobrazit článek >