aktuálně: 37 uzavírek, 6 nehod
Zákruta.cz  >  Magazín  >  

Martin Prokop v čele juniorské klasifikace

29. června 2009

Vítězem Polské rally v hodnocení juniorského šampionátu se po chybě Kosciuszka stal Kevin Abbring s Renaultem Clio R3. Životní výsledek mladého Holanďana doplnili druhou příčkou Martin Prokop s Janem Tománkem. Pro český tandem to byl důležitý vklad do závěrečného účtování juniorského šampionátu.

Závěrečný den začal očekávaným atakem Poláka Kosciuszka, jenž se po RZ15 dostal o 1.8 sekundy zpět do čela juniorské klasifikace. Abbring se však nechtěl vzdát, což naznačil i první mezičas na RZ16. O několik kilometrů dále navíc Kosciuszko chyboval, trefil strom a s poškozeným chladičem musel ve vložce swifta odstavit.

Martin Prokop s Jendou Tománkem si během poslední etapy Polské rally nedávali přehnané ambice a jejich vyčkávání se tentokrát vyplatilo. Paní Štěstěna stála po několika smolných závodech, zejména v loňské sezoně, na jejich straně. Druhá příčka za Abbringem má pro ně cenu zlata a posunula je do čela průběžného pořadí juniorského šampionátu. Polák Kosciuszko má sice stejný počet bodů, ale český tým má po Finsku v záloze start v Katalánsku, kde už bude tovární jezdec Suzuki chybět. Třetí Aaron Burkart, jenž pauzíroval v Polsku, na Prokopa ztrácí šest bodů.

Dvojice Czech National Teamu Prokop - Tománek zakončila Polskou rally po nepochopitelné chybě Latvaly na závěrečné superspeciálce na 12. místě absolutní klasifikace.

„Celý víkend pro nás nevypadal úplně nejlépe. V průběhu poslední etapy už nebylo z naší strany moc co řešit. Prostě jsme jeli a čekali, jak duel Kosciuszka a Abbringa dopadne. Oba byli před poslední sekcí hodně nervózní, proto jsme doufali, že se to ještě může nějak zamotat a stalo se. Proto z konečné porce bodů nakonec panuje maximální spokojenost. Navíc náš největší rival v boji o titul Kosciuszko se tím připravil o důležité body. Rázem jsme na stejné úrovni a cesta k titulu pro nás nyní snad bude trošku snazší. Ale jsou to závody, ve Finsku se může stát cokoli. Proto se nebudeme chtít spoléhat na nějaké umístění, i když na druhou stranu určitě nebudeme od úvodních kilometrů výrazněji tahat,“ řekl spokojený Martin Prokop.

Průběžné pořadí JWRC (6/8):

1. Prokop (4 starty) a Kosciuszko (5) 36 bodů, 3. Burkart 30 (4), 4. Abbring 22 (4), 5. Bonato 16, 6. Bertolotti 15, 7. Bettega a Weijs 14

Jipocar Racing

Další články

Autocamping Rozkoš - prožít dovolenou pestře a v pohodě

Pestrost nabídky ubytování, společenských akcí, turistických možností, poznávacích a sportovních výletů včetně krásných cyklotras, ale i klid k odpočinku, to je dnes téměř neodmyslitelná nabídka k prožití hezké dovolené.

zobrazit článek >

Jaké povinné i nepovinné vybavení je dobré mít ve svém vozu?

Jestliže jezdíte autem, bude dobré, když v něm budete mít umístěné všechny důležité nezbytnosti. Povinná výbava v autě je základ a je stanovena vyhláškou. Nepovinnou výbavu si pak můžete zvolit dle vlastních preferencí. Bohužel se často stává, že řidiči při kontrole zjistí, že nemají kompletní ani výbavu povinnou. Na následujících řádcích se tak na tuto tématiku zaměříme pěkně zblízka.

zobrazit článek >

Proč došlo ke zdražení dálničních známek?

Přečtěte si více o nedávném zdražení dálničních známek. Vysvětlíme vám, jaké jsou nové ceny, proč k navýšení cen došlo a z jakého důvodu byste měli být na pozoru při koupi jednodenní dálniční známky.

zobrazit článek >