aktuálně: 37 uzavírek, 1 nehod
Zákruta.cz  >  Magazín  >  

Kresta na Kopné s překvapením - Škodou Fabií WRC

26. června 2009

V posledních dnech se zejména v elektronických médiích a na internetových diskusních fórech vyrojilo hned několik spekulací ohledně startu úřadujícího mistra a vedoucího jezdce průběžné klasifikace MMČR v rally Romana Kresty na populárním Impromat Rallysprintu Kopná, jehož 17. ročník se odehraje 4. července 2009.

Rodák z nedaleké Trnavy i letos v okolí Slušovic startovat bude a to díky podpoře jeho osobních reklamních partnerů - holdingu Enteria a pana Libora Josky, se kterými Roman Kresta dlouhodobě spolupracuje.

Není pochyb, že start Romana Kresty v jeho domácím prostředí bude pro fanoušky podél trati tím správným lákadlem. Stejně jako v loňském roce, také letos Roman Kresta s partnery pro příznivce soutěží připravili překvapení.

Peugeot 207 S2000, jenž Roman v letošním roce po tratích MMČR vodí, bude v termínu Rallysprintu Kopná soutěžit s posádkou Jiří Tošovský - Petr Gross v Mitropa Cupu v Mariboru. Roman tak po několikaleté přestávce usedne do vozu Škoda Fabia WRC. Novinkou však nebude pouze vůz Škoda Fabia WRC, který pochází z dílem holandského pilota Erika Weverse, ale také to, že na sedadlo vedle Kresty usedne nováček v rallysportu Tomáš Kašpárek.

Mladý Tomáš Kašpárek se totiž již brzy chystá vstoupit do českých soutěží a díky dlouholetému přátelství mezi jeho otcem a Romanem Krestou vzešla myšlenka na tento ojedinělý start.

Tomáš Kašpárek se tak bude mít možnost hned od počátku učit od těch nejlepších a jeho úkolem bude si při Rallysprintu Kopná vše pořádně osahat a vyzkoušet. Seznámit se především s tím, jak to při opravdové rally v týmu i na trati funguje.

Roman Kresta a Tomáš Kašpárek zvou příznivce rallye 4. července do okolí Slušovic a přejí všem jen ty nejpříjemnější motoristické zážitky při sledování XVII. ročníku Rallysprintu Kopná.

-pr-

Další články

Autocamping Rozkoš - prožít dovolenou pestře a v pohodě

Pestrost nabídky ubytování, společenských akcí, turistických možností, poznávacích a sportovních výletů včetně krásných cyklotras, ale i klid k odpočinku, to je dnes téměř neodmyslitelná nabídka k prožití hezké dovolené.

zobrazit článek >

Jaké povinné i nepovinné vybavení je dobré mít ve svém vozu?

Jestliže jezdíte autem, bude dobré, když v něm budete mít umístěné všechny důležité nezbytnosti. Povinná výbava v autě je základ a je stanovena vyhláškou. Nepovinnou výbavu si pak můžete zvolit dle vlastních preferencí. Bohužel se často stává, že řidiči při kontrole zjistí, že nemají kompletní ani výbavu povinnou. Na následujících řádcích se tak na tuto tématiku zaměříme pěkně zblízka.

zobrazit článek >

Proč došlo ke zdražení dálničních známek?

Přečtěte si více o nedávném zdražení dálničních známek. Vysvětlíme vám, jaké jsou nové ceny, proč k navýšení cen došlo a z jakého důvodu byste měli být na pozoru při koupi jednodenní dálniční známky.

zobrazit článek >