aktuálně: 37 uzavírek, 3 nehod
Zákruta.cz  >  Magazín  >  

Titul neobhájíme - Hondy došly

24. června 2009

Už jsme zase bez auta. Předloni požár na plynové přípojce v Lužičkách a totální odpis krásné žluté Hondy (pokud někoho z Vás zajímá jak probíhá soud, tak pošlete kontakt), vloni titul mistrů ve třídě N2 a teď?

Letošním naším jednoznačným cílem byl pokus o obhajobu titulu v rallysprintech ve třídě N2. Lužičky jsme vynechali z důvodu, že pořadatelé naplánovali závody zrovna v termínu narození Kubovy dcery. V Telči na vodě jsme dojeli až čtvrtí a byli jsme lehce zklamáni. Naplánovali jsme proto před těžkou Kopnou test v okolí Rokycan, ve kterém jsme chtěli získat zpět potřebnou rychlost a jistotu po zimní dlouhé pauze. Jak to dopadlo?

Jsme zase bez auta a léčíme si zhmožděniny. Můžu jen potvrdit známé rčení, že naraženiny bolí mnohem víc než zlomeniny. Oba jsme byli ošetřeni na místě záchrankou a Kuba si raději zajel i na vyšetření do místní nemocnice. Vše naštěstí OK. Perfektně zafungovali bezpečnostní prvky v autě. Bylo to ve velké rychlosti při zařazené čtyřce. Měli jsme napsáno levá 21. Poloměr zatáčky asi odpovídal, ale ten nájezd byl určitě špatný. Dle mého názoru jsme tuto Erzetku celkově podcenili. Trať jsme projížděli pouze ve čtvrtek a páteční déšť naplavil písek z polí, který už jsme v rozpisu neměli. Byla to obrovská chyba podcenit přípravu, trénování a snad i celkový přístup k tomuto závodu. Naštěstí nás to stálo pouze červenou Hondu a bohužel i pokus o obhajobu titulu. Mrzí nás to moc. Mechanikům jsme přidělali hodně práce, rodinám zase velký šok a sobě dost pohmožděnin a neplánované výdaje v rozpočtu na letošní sezonu.

Odnášíme si obrovskou (i když bolestivou a drahou) zkušenost. Ke každému závodu je potřeba přistupovat profesionálně ať se jedná o test nebo o MMČR.

Kopnou nepojedeme. Pokoušeli jsme si půjčit auto od Sparrow racing teamu, ale dle očekávání jsou všechna auta zadaná. Z této zprávy mají určitě radost jak moje manželka, tak Kubova přítelkyně.

Z celé nepříjemné události máme onboard, který v nejbližších dnech přeci jen dáme na naše stránky: www.kubabrazda.estranky.cz

V těchto dnech, kdy modřiny mění barvu do žlutozelené, začínáme opět myslet na rally. Jak už bylo několikrát řečeno. Koho rally jednou uchvátí, už nemůže přestat milovat tento krásný, byť nebezpečný sport.

Držte nám palce, ať seženeme nějaké peníze na opravu auta a můžeme se co nejdříve vrátit zpět.

Zdeněk Brázda

Další články

Autocamping Rozkoš - prožít dovolenou pestře a v pohodě

Pestrost nabídky ubytování, společenských akcí, turistických možností, poznávacích a sportovních výletů včetně krásných cyklotras, ale i klid k odpočinku, to je dnes téměř neodmyslitelná nabídka k prožití hezké dovolené.

zobrazit článek >

Jaké povinné i nepovinné vybavení je dobré mít ve svém vozu?

Jestliže jezdíte autem, bude dobré, když v něm budete mít umístěné všechny důležité nezbytnosti. Povinná výbava v autě je základ a je stanovena vyhláškou. Nepovinnou výbavu si pak můžete zvolit dle vlastních preferencí. Bohužel se často stává, že řidiči při kontrole zjistí, že nemají kompletní ani výbavu povinnou. Na následujících řádcích se tak na tuto tématiku zaměříme pěkně zblízka.

zobrazit článek >

Proč došlo ke zdražení dálničních známek?

Přečtěte si více o nedávném zdražení dálničních známek. Vysvětlíme vám, jaké jsou nové ceny, proč k navýšení cen došlo a z jakého důvodu byste měli být na pozoru při koupi jednodenní dálniční známky.

zobrazit článek >