aktuálně: 37 uzavírek, 2 nehod
Zákruta.cz  >  Magazín  >  

Další porce bodů z Hustopečí

24. června 2009

Před více než týdnem absolvovala posádka Barvík - Bartončík Agrotec Mogul Rally Hustopeče. Na posádky netradičně čekala speciálka na brněnském výstavišti a zbylá porce pátečních kilometrů se odjela za tmy, která spolu s nemalým množstvím šotoliny a vody vytvořily opravdu náročné podmínky.

Před dvěma lety se díky mávání na malou televizní helikoptéru stal Láďa Barvík Borcem na konec. Jaký byl tedy stav vzdušného prostoru v okolí letos? „Byl tam jeden, co se pořád motal nad tratí. Byl o hodně větší než ten před dvěma lety a dokonce jsem měl nutkání mu zamávat, ale tentokrát jsem udržel ruce na volantu.“ Posádka Anvel racing teamu vstoupila do závodu sedmým časem na speciálce v Brně a dokonce po třetí RZ figurovala na pátém místě na kterém přetrvala i přes zrušenou čtvrtou RZ. Pátá RZ však odstartovala propad výsledkovou listinou. Před Barvíka se během této RZ dostali Odložilík, Valoušek a Tarabus. Do konce první etapy ještě přibili Trojan s Hozákem a tak Vladimír s Pepou přenocovali na desátém místě.

Druhý den se začínalo až v pozdní dopoledne a toho využili Arazim s Jelínkem, kteří se posunuli před posádku Anvelu. Během první sobotní rundy, ale odpadli Orsák a Odložilík. Za cílem RZ 13 havaroval Hozák a na RZ 14 Tarabus, což posunulo Barvíka na osmou pozici. Tři RZ před koncem byly rozestupy kolem Barvíka takové, že změnu pozice by mohly zapříčinit jen technické problémy a tak si posádka pohlídala dojezd do cíle a body za osmou pozici. A jak se soutěž líbila posádce?

„Výstaviště, tma a šotolina nám vlastně ani tak nevadí. Každá soutěž má své zvláštnosti a po tolika odjetých sezónách nás nemůže jen tak něco rozhodit. Přesto jsme už při tréninku tušili, že tahle soutěž nebude pro nás tak úspěšná jako Krumlov. Vzhledem k nepříjemným událostem, které před nedávnem postihly náš team, jsem nebyl v optimální závodnické pohodě, což se projevilo na mém slabém výkonu,“ vysvětluje pilot. „Musím uznat, že v Hustopečích nám k 8. místu pomohlo odstoupení některých posádek,“ dodal.

V absolutním pořadí figuruje Vladimír Barvík na skvělém šestém místě, když zatím dokončil všechny soutěže „velkého“ mistráku. „Je to asi nejlepší úvod sezóny za dobu co závodím. S výsledky panuje absolutní spokojenost.“

Filip Červenka

Další články

Autocamping Rozkoš - prožít dovolenou pestře a v pohodě

Pestrost nabídky ubytování, společenských akcí, turistických možností, poznávacích a sportovních výletů včetně krásných cyklotras, ale i klid k odpočinku, to je dnes téměř neodmyslitelná nabídka k prožití hezké dovolené.

zobrazit článek >

Jaké povinné i nepovinné vybavení je dobré mít ve svém vozu?

Jestliže jezdíte autem, bude dobré, když v něm budete mít umístěné všechny důležité nezbytnosti. Povinná výbava v autě je základ a je stanovena vyhláškou. Nepovinnou výbavu si pak můžete zvolit dle vlastních preferencí. Bohužel se často stává, že řidiči při kontrole zjistí, že nemají kompletní ani výbavu povinnou. Na následujících řádcích se tak na tuto tématiku zaměříme pěkně zblízka.

zobrazit článek >

Proč došlo ke zdražení dálničních známek?

Přečtěte si více o nedávném zdražení dálničních známek. Vysvětlíme vám, jaké jsou nové ceny, proč k navýšení cen došlo a z jakého důvodu byste měli být na pozoru při koupi jednodenní dálniční známky.

zobrazit článek >