aktuálně: 37 uzavírek, 4 nehod
Zákruta.cz  >  Magazín  >  

Pech s Uhlem stříbrní v Hustopečích

17. června 2009

Václav Pech jun. s Petrem Uhlem získali o uplynulém víkendu cenné druhé místo při Rallye Hustopeče jak v absolutní klasifikaci Mezinárodního mistrovství České republiky tak v klasifikaci Mistrovství střední Evropy, kterého se posádka EuroOil teamu účastní v rámci české národní reprezentace a kde průběžně vedou.

„V pátek před startem se měnilo počasí z minuty na minutu a bylo strašně obtížné vybrat správnou variantu pneumatik. Společně s naším meteorologem a tátou, který hlídal stav rychlostních zkoušek přímo na místě, se nám podařilo zvolit pneumatiky správně. Díky tomu jsme zvládli nástrahy rozbahněné první etapy, která končila až ve dvě hodiny ráno, projet bez krizových momentů. Šli jsme spát s odstupem dvaceti sekund na prvního Krestu jedoucího se speciálem S2000,“ komentuje úvod Václav Pech jun.

Druhý den soutěže provázelo slunečné počasí, ale na tratích, které rychle osychaly, čekalo na posádky spoustu nástrah. „I když asfalty byly již suché v některých zatáčkách se skrývalo naplavené bláto po nočním lijáku. Velké množství posádek na to doplatilo havárií. Nám se podařilo vše zvládnout bez větších komplikací, ale musím přiznat, že jsem si v cíli pořádně oddychl. K chybě tentokrát nebylo daleko,“ říká Václav Pech jun.

Další soutěží EuroOil teamu bude srpnová Barum Rallye. Do té doby projde teamové mitsubishi plánovanou celkovou repasí, při které dostane mimo jiné nový motor.

www.VaclavPech.cz

Další články

Autocamping Rozkoš - prožít dovolenou pestře a v pohodě

Pestrost nabídky ubytování, společenských akcí, turistických možností, poznávacích a sportovních výletů včetně krásných cyklotras, ale i klid k odpočinku, to je dnes téměř neodmyslitelná nabídka k prožití hezké dovolené.

zobrazit článek >

Jaké povinné i nepovinné vybavení je dobré mít ve svém vozu?

Jestliže jezdíte autem, bude dobré, když v něm budete mít umístěné všechny důležité nezbytnosti. Povinná výbava v autě je základ a je stanovena vyhláškou. Nepovinnou výbavu si pak můžete zvolit dle vlastních preferencí. Bohužel se často stává, že řidiči při kontrole zjistí, že nemají kompletní ani výbavu povinnou. Na následujících řádcích se tak na tuto tématiku zaměříme pěkně zblízka.

zobrazit článek >

Proč došlo ke zdražení dálničních známek?

Přečtěte si více o nedávném zdražení dálničních známek. Vysvětlíme vám, jaké jsou nové ceny, proč k navýšení cen došlo a z jakého důvodu byste měli být na pozoru při koupi jednodenní dálniční známky.

zobrazit článek >