aktuálně: 37 uzavírek, 1 nehod
Zákruta.cz  >  Magazín  >  

Gejša junior poprvé závodil v dešti

9. června 2009

Již ve svém druhém startu v Poháru mládeže se sedmnáctiletý mladík Luboš Gešvinder junior, navigovaný zkušenou spolujezdkyní Michaelou Urbáškovou, dočkal obrovské zkušenosti - celý podnik provázel hustý déšť.

Jízdu na tak mokré vozovce jistě nezažili ani mnozí daleko zkušenější piloti. Úspěchem je tak samo o sobě již dokončení soutěže s netknutým vozem bez větších krizových situací.

Zatímco první sprint sezóny - Thermica Rally Lužické hory - nabídl velmi technické tratě, úseky v okolí Telče byly mnohem rychlejší. „Právě díky vyšším rychlostem považuji tratě na Vysočině za náročnější. Přeci jen by se případné chyby asi platily více. Obrovskou rolí přispělo k obtížnosti také počasí. Oba své dosud absolvované sprinty pro mě každopádně byly obrovským přísunem nových zkušeností,“ snaží se porovnat své první dva letošní starty blovický student a nad jízdou v dešti se pozastavuje podrobněji. „Na vodě jsem závodil poprvé a tudíž to nebylo moc příjemné. Netušil jsem, jak se auto bude na mokrém povrchu chovat a zvykání na tyto podmínky mi trvalo delší dobu. V autě se navíc nějakým záhadným způsobem utvořila kaluž vody způsobující totální zamlžení oken a já byl zcela odkázaný na Míšin diktát. Zažil jsem tak i školu rozpisu jaksepatří.“

Zatímco v Lužických horách byl Luboš v Poháru mládeže osamocen, v Telči se dočkal soupeře – slovenského jezdce Martina Kočího. „Získal jsem tím mnohem větší motivaci a možnost porovnat naše jezdecké schopnosti. Pro zbytek sezóny očekávám vyrovnané a zajímavé souboje. Jelikož samozřejmě nejsem ostříleným závodníkem, jde mi více než o vítězství o sbírání zkušeností. Tím ovšem nechci říct, že soupeři něco daruji zadarmo.“

Dalším sprintem je až první červencový víkend populární Kopná nedaleko Zlína, kde se západočeský soutěžák představí opět s Volkswagenem Polo třídy N1. Již 13. června si však v rámci Rallye Cupu odbude premiéru s áčkovou fabií.

Závěrem pak nezapomíná na ty, díky nimž si může už ve svém mladém věku plnit závodnické sny. „Velice děkuji celému Gejša Rally Teamu za báječné zázemí a psychickou podporu a také panu Srbovi za dobře připravené auto a perfektní práci v servisní zóně.“

Vlastimil Resl

Další články

Autocamping Rozkoš - prožít dovolenou pestře a v pohodě

Pestrost nabídky ubytování, společenských akcí, turistických možností, poznávacích a sportovních výletů včetně krásných cyklotras, ale i klid k odpočinku, to je dnes téměř neodmyslitelná nabídka k prožití hezké dovolené.

zobrazit článek >

Jaké povinné i nepovinné vybavení je dobré mít ve svém vozu?

Jestliže jezdíte autem, bude dobré, když v něm budete mít umístěné všechny důležité nezbytnosti. Povinná výbava v autě je základ a je stanovena vyhláškou. Nepovinnou výbavu si pak můžete zvolit dle vlastních preferencí. Bohužel se často stává, že řidiči při kontrole zjistí, že nemají kompletní ani výbavu povinnou. Na následujících řádcích se tak na tuto tématiku zaměříme pěkně zblízka.

zobrazit článek >

Proč došlo ke zdražení dálničních známek?

Přečtěte si více o nedávném zdražení dálničních známek. Vysvětlíme vám, jaké jsou nové ceny, proč k navýšení cen došlo a z jakého důvodu byste měli být na pozoru při koupi jednodenní dálniční známky.

zobrazit článek >