aktuálně: 37 uzavírek, 36 nehod
Zákruta.cz  >  Magazín  >  

V Citroën Racing Trophy CZ se rozdělilo 7 300 Euro

28. května 2009

Rallye Český Krumlov byla prvním podnikem letos nově vypsané a atraktivní soutěže Citroën Racing Trophy CZ a na jihu Čech se o finanční prémii 15.000 Euro poprala pětice posádek s vozy Citroën C2 R2 Max.

Premiérové měření sil dvojic s vozy třídy A7 a A6 (vyjma S1600) dopadlo nejlépe pro posádku ve složení Lukáš Pondělíček a Pavel Dresler, která dokončila v tomto hodnocení na výborném druhém místě a za to jí náleží odměna ve výši 3.000 Euro.

„S výsledkem Rallye Český Krumlov jsem hodně spokojený a to samozřejmě i proto, že jsem vyhrál velmi slušné peníze. Během soutěže jsme měli pouze jediný problém a to s převodovkou, ale mechanici opravu nakonec zvládli a my jsme mohli dokončit v Citroën Racing Trophy CZ jako druzí,“ řekl Lukáš Pondělíček.

Na finanční prémii ale dosáhli i další jezdci Citroënů C2 R2 Max. Hned v pořadí za Pondělíčkem a Dreslerem dokončili českokrumlovskou soutěž Tomáš Pletka s Petrem Novákem a pro ně je tak připravena prémie ve výši 2.500 Euro.

1.000 Euro za šestou příčku v Citroën Racing Trophy CZ si na Slovensko odvezl mladý Michal Ballay, navigovaný Jiřím Volfem a v pořadí hned za ním byli klasifikováni Antonín Matys s Alešem Vaněčkem, kterým náleží finanční odměna ve výši 800 Euro.

Jedinou dvojicí, která v Českém Krumlově kvůli technickým potížím s motorem nespatřila cíl, byli Poláci Lukasz Habaj a Jacek Spentany a první kolo Citroën Racing Trophy CZ tak směle lze označit za velice úspěšnou premiéru.

Druhé pokračování bude mít Citroën Racing Trophy CZ už za necelé tři týdny a opět to bude v rámci Mediasport MMČR. To bude na programu jihomoravská Agrotec Mogul Rally Hustopeče.

Citroën Racing Trophy

Další články

Autocamping Rozkoš - prožít dovolenou pestře a v pohodě

Pestrost nabídky ubytování, společenských akcí, turistických možností, poznávacích a sportovních výletů včetně krásných cyklotras, ale i klid k odpočinku, to je dnes téměř neodmyslitelná nabídka k prožití hezké dovolené.

zobrazit článek >

Jaké povinné i nepovinné vybavení je dobré mít ve svém vozu?

Jestliže jezdíte autem, bude dobré, když v něm budete mít umístěné všechny důležité nezbytnosti. Povinná výbava v autě je základ a je stanovena vyhláškou. Nepovinnou výbavu si pak můžete zvolit dle vlastních preferencí. Bohužel se často stává, že řidiči při kontrole zjistí, že nemají kompletní ani výbavu povinnou. Na následujících řádcích se tak na tuto tématiku zaměříme pěkně zblízka.

zobrazit článek >

Proč došlo ke zdražení dálničních známek?

Přečtěte si více o nedávném zdražení dálničních známek. Vysvětlíme vám, jaké jsou nové ceny, proč k navýšení cen došlo a z jakého důvodu byste měli být na pozoru při koupi jednodenní dálniční známky.

zobrazit článek >