aktuálně: 37 uzavírek, 5 nehod
Zákruta.cz  >  Magazín  >  

Rally Vysočina opět v Telči

20. května 2009

O víkendu 29. - 30. května se historické město Telč stane centrem dění fanoušků rallyového sportu. Odstartuje tu již 10. ročník Rally Vysočina, druhý podnik letošního kalendáře automobilových sprintrally a Poháru ČR v rally.

Původní termín konání soutěže byl až v listopadu 2009, ale po březnovém odřeknutí pořadatelů Böttcher rally Vyškov byl závod nabídnut pořadatelům Rally Vysočina. Nutno přiznat, že dva a půl měsíce na uspořádání MČR ve sprintu je doba velmi krátká a šibeniční, panovaly určité obavy z jednotlivých povolení, ale nakonec můžeme říct, že závod je připraven.

V přípravách na letošní rok se předpokládala příprava dvou nových RZ, ale nakonec se povedla pouze jedna. I tak se drtivá většina závodního pole sveze na pro ně neznámých vložkách na Vysočině.

Celý závod se bude odehrávat v blízkém okolí Telče, a v jeho centru, na Náměstí Zachariáše z Hradce v sobotu 30.května odstartuje z rampy první posádka a to v 7.30 hodin. Pojede se systém 3x3 RZ s tím, že přeskupení je umístěno v obci Krahulčí a první vůz v cíly očekáváme v 15 hodin opět v historickém centru Telče.

V Telči je umístěno i servisní parkoviště, technická a administrativní přejímka. Vzhledem ke krátkým vzdálenostem jednotlivých RZ je propustnost tratě pro 120 soutěžních vozů.

Krátké představení jednotlivých RZ:

RZ 1,4,7 - Radkov - krátká a poměrně rychlá RZ s velmi pěknými TOP diváckými místy v obci Strachoňovice a Dolní Vilímeč

RZ 2,5,8 - Dyjička - technicky velmi náročná RZ, zůstala zachovalá jako vloni s malou úpravou, divácké místo ve Zvolenovicích

RZ 3,6,9 - Lhotka - nová RZ - střídání rychlých úseků a technickými pasážemi, několik horizontů se skoky - pěkné divácké místo v Řásné a hlavně v obci Lhotka.

Divácká místa budou zveřejněna začátkem týdne na www.rallyvysocina.com , stejně tak koncem týdne i celková mapa závodu. Oficiální program bude k dispozici týden před závody na čerpacích stanicích a na informačních centrech v Telči a jeho okolí.

Na pěkný sportovní zážitek zveme všechny slušné fanoušky rally, kteří budou poslouchat pokyny pořadatelů, nebudou stát v zakázaných prostorech, přebíhat a pohybovat se po trati v průběhu závodu a nebudou jinak ohrožovat bezpečnost svou i ostatních.

Pavel Jelínek

Další články

Autocamping Rozkoš - prožít dovolenou pestře a v pohodě

Pestrost nabídky ubytování, společenských akcí, turistických možností, poznávacích a sportovních výletů včetně krásných cyklotras, ale i klid k odpočinku, to je dnes téměř neodmyslitelná nabídka k prožití hezké dovolené.

zobrazit článek >

Jaké povinné i nepovinné vybavení je dobré mít ve svém vozu?

Jestliže jezdíte autem, bude dobré, když v něm budete mít umístěné všechny důležité nezbytnosti. Povinná výbava v autě je základ a je stanovena vyhláškou. Nepovinnou výbavu si pak můžete zvolit dle vlastních preferencí. Bohužel se často stává, že řidiči při kontrole zjistí, že nemají kompletní ani výbavu povinnou. Na následujících řádcích se tak na tuto tématiku zaměříme pěkně zblízka.

zobrazit článek >

Proč došlo ke zdražení dálničních známek?

Přečtěte si více o nedávném zdražení dálničních známek. Vysvětlíme vám, jaké jsou nové ceny, proč k navýšení cen došlo a z jakého důvodu byste měli být na pozoru při koupi jednodenní dálniční známky.

zobrazit článek >