aktuálně: 37 uzavírek, 2 nehod
Zákruta.cz  >  Magazín  >  

Zakleté Lužické hory pro KM-Motorsport

14. května 2009

Vimperský tým KM-Motorsport se na start úvodního sprintu sezóny dlouho těšil. Bohužel i letos se na severu opět objevily problémy s převodovkou, které znemožnily boj o lepší umístění.

Ráno před startem závodu mechanici kompletně zkontrolovali auto, obuli patřičné pneumatiky a bratrská posádka Michal Kraml – Marcel Kraml mohla vyrazit s vozem Mitsubishi Lancer Evo VII na startovní rampu a následně na první RZ.

Tým trochu mrzela startovní pozice, ale s tou se nedalo nic dělat. Tento handicap se projevil hned v úvodním testu. Posádka dojela auto startující před nimi a zrovna na úseku, kde se jelo maximální rychlostí. „Naštěstí si nás Marcel Havlásek všimnul a pustil nás, za což mu chci poděkovat,“ říká k události Michal. Nějaký čas to však posádku bílo-černého Mitsubishi stálo.

Ke všemu se ještě přidala penalizace 10 vteřin za předčasný start a smolný kolotoč byl odstartován. Ale nechme mluvit Michala: „Hned po startu dvojky nám přestal fungovat čtvrtý rychlostní stupeň. Nevím přesně, co se tam stalo. Asi jsem chybně zařadil a poničil daný rychlostní stupeň včetně trojkového. Ten naštěstí zařadit šlo, i když přes zoubky. Celá věc mě natolik rozhodila, že jsem v jedné zatáčce špatně dobrzdil a šli jsme ven asi na 10 vteřin.“

Tým pokračoval v závodě bez čtvrtého rychlostního stupně, ale každý další měřený úsek znamenal narůstající ztrátu. Nejhorší byla polská rychlostka, kde čtyřka chyběla nejvíc. Ke konci soutěže se již začal ozývat i pátý rychlostní stupeň, posádce se však dojet do cíle přes značné úsilí podařilo.

Nyní tým čeká rychlá oprava a pokus o vylepšení výsledku na další soutěži, kterou je Rally Vysočina v Telči. Tratě na Vysočině budou pro posádku novinkou a tak je již nové dobrodružství netrpělivě očekáváno. Technické problémy se vimperskému týmu snad tentokráte vyhnou.

KM Motorsport

Další články

Autocamping Rozkoš - prožít dovolenou pestře a v pohodě

Pestrost nabídky ubytování, společenských akcí, turistických možností, poznávacích a sportovních výletů včetně krásných cyklotras, ale i klid k odpočinku, to je dnes téměř neodmyslitelná nabídka k prožití hezké dovolené.

zobrazit článek >

Jaké povinné i nepovinné vybavení je dobré mít ve svém vozu?

Jestliže jezdíte autem, bude dobré, když v něm budete mít umístěné všechny důležité nezbytnosti. Povinná výbava v autě je základ a je stanovena vyhláškou. Nepovinnou výbavu si pak můžete zvolit dle vlastních preferencí. Bohužel se často stává, že řidiči při kontrole zjistí, že nemají kompletní ani výbavu povinnou. Na následujících řádcích se tak na tuto tématiku zaměříme pěkně zblízka.

zobrazit článek >

Proč došlo ke zdražení dálničních známek?

Přečtěte si více o nedávném zdražení dálničních známek. Vysvětlíme vám, jaké jsou nové ceny, proč k navýšení cen došlo a z jakého důvodu byste měli být na pozoru při koupi jednodenní dálniční známky.

zobrazit článek >