aktuálně: 37 uzavírek, 4 nehod
Zákruta.cz  >  Magazín  >  

AJR: Vyplněné dotazníky Hodnocení rally nejsou zbytečné

5. května 2009

První dva závody MMČR v rallye máme za sebou a jak jsme již dříve předeslali, jednou z novinek je i hodnocení podniků samotnými posádkami.

Na adresu AJR posádky zasílaly vyplněné formuláře Hodnocení rallye. Posádky z předních míst výsledkových listin se tohoto úkolu ujaly zodpovědně a formuláře dodaly. Bohužel právě posádky ze středu a konce startovního pole si na vyplnění formulářů zatím nenašly čas.

Je to velká škoda, protože i jejich hlasy jsou důležité a právě od nich bychom očekávali potřebu se vyjádřit k odjetým podnikům. Byli bychom rádi, pokud svůj přístup v této věci napraví a hodnocení budou zasílat. Na základě našich připomínek a postřehů by se totiž měla každá konkrétní rallye hodnotit. Podívejme se tedy na to, jak v kostce dopadly Cetelem Valašská Rally a Mogul Šumava Rallye:

Valaška

kladné hodnocení: přejímky formální, přejímky technické, převzetí itineráře

záporné hodnocení: servisní zóna, itinerář (chyby), jízdní profil tratě, provedení retardérů (standardních)

Šumava

kladné hodnocení: převzetí itineráře, přejímky formální, itinerář, vyhlášení výsledků, servisní zóna Janovice, přístup pořadatelů, sobotní etapa, provedení retardérů (standardních)

záporné hodnocení: servisní zóna Vimperk, zmatek v ČK před RZ1, technická přejímka, časový harmonogram, nedělní etapa, přidělování náhradních časů, startovní pořadí

Tak toto je pouze velmi krátké a stručné hodnocení, které vychází z vyplněných dotazníků. Podrobné hodnocení předáme pořadatelům a rallykomisi.

Na našich stránkách www.ajr.cz Vás budeme dál informovat.

Asociace jezdců rally

Další články

Autocamping Rozkoš - prožít dovolenou pestře a v pohodě

Pestrost nabídky ubytování, společenských akcí, turistických možností, poznávacích a sportovních výletů včetně krásných cyklotras, ale i klid k odpočinku, to je dnes téměř neodmyslitelná nabídka k prožití hezké dovolené.

zobrazit článek >

Jaké povinné i nepovinné vybavení je dobré mít ve svém vozu?

Jestliže jezdíte autem, bude dobré, když v něm budete mít umístěné všechny důležité nezbytnosti. Povinná výbava v autě je základ a je stanovena vyhláškou. Nepovinnou výbavu si pak můžete zvolit dle vlastních preferencí. Bohužel se často stává, že řidiči při kontrole zjistí, že nemají kompletní ani výbavu povinnou. Na následujících řádcích se tak na tuto tématiku zaměříme pěkně zblízka.

zobrazit článek >

Proč došlo ke zdražení dálničních známek?

Přečtěte si více o nedávném zdražení dálničních známek. Vysvětlíme vám, jaké jsou nové ceny, proč k navýšení cen došlo a z jakého důvodu byste měli být na pozoru při koupi jednodenní dálniční známky.

zobrazit článek >