aktuálně: 37 uzavírek, 2 nehod
Zákruta.cz  >  Magazín  >  

Láďa Hršel a Petr Hozák opět spolu

15. dubna 2009

Už o nadcházejícím víkendu se fanouškům znovu představí staro-nová dvojice Petr Hozák - Ing. Ladislav Hršel. Stane se tak při druhém podniku Mezinárodního mistrovství ČR, klatovské Mogul Šumava Rallye a jejich náčiním bude špičkový Mitsubishi Lancer EVO IX z dílen Sherlog Racing.

A jaký je důvod návratu žijící legendy automobilového sportu u nás na sedačku spolujezdce vedle Petra Hozáka? „Od mého prvního startu v závodě v roce 1970 už uplynulo hodně vody a člověk za tu dobu tomuto sportu lehce propadne. Naposledy jsem seděl v závodním autě vlastně předloni, kdy jsme s Petrem získali titul mistrů republiky ve sprintrallye ve skupině N a to byl nádherný rok. Všechno to úsilí i vynaložené prostředky za to rozhodně stály a moc rád na tu dobu vzpomínám. Když člověk pak sedí doma a sleduje rally pouze v médiích, nedá se to vydržet. Petr je hodně dobrý jezdec, vedle kterého si vždycky rád sednu a jak se blížila naše domácí soutěž, rozhodl jsem se, že chci jet,“ popsal své pocity Ladislav Hršel.

A jaké jsou další plány devětašedesátiletého spolujezdce? „O tom je ještě předčasné mluvit, ale chtěl bych startovat na své srdeční Bohemii a mým tajným přáním je zúčastnit se sezony rallysprintů. Uvidíme, jak se nám povede na Šumavě a jestli mi to půjde. Já se cítím dobře, chci dokázat, hlavně pak ženě a svému osmiletému synovi, že nejen v jiných záležitostech jsem dobrý. Když se dívám kolem sebe, tak nikdo v mém věku už nezávodí a je tu šance, že bych se dokonce dostal nejen do české, ale i do světové Guinessovy knihy rekordů. Takže dokud udržím meč a moč, chci závodit :-)“

Valašská Rally, kde se Petr Hozák představil po hodně dlouhé závodnické pauze, ukázala, že klatovský jezdec patří do špičky. A jak to vidí on sám? „Po tak dlouhé absenci se nám Valaška fakt povedla. Bohužel to ale dopadlo tak, jak to dopadlo a já veřím že naše domácí soutěž bude ve všech ohledech ještě lepší. Láďa je profesionál a na obnovenou spolupráci s ním se moc těším. Navíc máme špičkové auto od Sherlog Racing a já udělám maximum pro co nejlepší výsledek,“ uzavřel jezdec týmu Pubblicita Racing.

Adam Blahouš

Další články

Autocamping Rozkoš - prožít dovolenou pestře a v pohodě

Pestrost nabídky ubytování, společenských akcí, turistických možností, poznávacích a sportovních výletů včetně krásných cyklotras, ale i klid k odpočinku, to je dnes téměř neodmyslitelná nabídka k prožití hezké dovolené.

zobrazit článek >

Jaké povinné i nepovinné vybavení je dobré mít ve svém vozu?

Jestliže jezdíte autem, bude dobré, když v něm budete mít umístěné všechny důležité nezbytnosti. Povinná výbava v autě je základ a je stanovena vyhláškou. Nepovinnou výbavu si pak můžete zvolit dle vlastních preferencí. Bohužel se často stává, že řidiči při kontrole zjistí, že nemají kompletní ani výbavu povinnou. Na následujících řádcích se tak na tuto tématiku zaměříme pěkně zblízka.

zobrazit článek >

Proč došlo ke zdražení dálničních známek?

Přečtěte si více o nedávném zdražení dálničních známek. Vysvětlíme vám, jaké jsou nové ceny, proč k navýšení cen došlo a z jakého důvodu byste měli být na pozoru při koupi jednodenní dálniční známky.

zobrazit článek >