aktuálně: 37 uzavírek, 3 nehod
Zákruta.cz  >  Magazín  >  

Pohár Pirelli 2009 má za sebou první závod

2. dubna 2009

O uplynulém víkendu se v okolí Valašského Meziříčí uskutečnil úvodní závod MMČR v rally, kterým byla Cetelem Valašská Rally. Na startu se představila šestice posádek startující v rámci Poháru Pirelli 2009.

Valašská Rally odstartovala v páteční podvečer a měla na programu čtrnáct měřených úseků rozdělených do dvou etap. Největší pozornost se soustředila na Vojtěcha Štajfa, který představil v rámci úvodního klání Poháru Pirelli 2009 zbrusu nový vůz Subaru Impreza WRX STi Gr. N 2009, s kterým absolvuje kompletní český šampionát.

Páteční etapu odstartovala rychlostní zkouška Vysoká, kde nejrychlejší čas v rámci Poháru Pirelli zajel již zmiňovaný Vojtěch Štajf, následovaný Marcelem Tučkem na voze Mitsubishi Lancer EVO IX a Achsem se Subaru Impreza WRX STi. Ve třídě N2 nejlépe zvládl úvod soutěže Dunovský, před Jakubcem (oba vůz Honda Civic VTi) a mezi nejslabšími áčky vedl Vlastimil Hodaň (Škoda Felicia Kit Car).

Ve zbývajících rychlostních zkouškách první etapy si vypracovali ve třídě N4 více než dvouminutový náskok Štajf s Černochem před Tučkem s Marušákem a udělali tak první krok k premiérovému vítězství v rámci letošního Poháru Pirelli zařazeného do MMČR v rally. Na třetím místě figurovali Achs s Langerem se ztrátou necelých třiceti vteřin na Tučka. Rovněž ve třídě N2 dokázal ujet Dunovský svému soupeři a připravit si tak nejlepší pozici do druhé etapy soutěže.

Sobotní etapa se probudila do slunečného, jarního počasí. Na posádky čekalo osm závěrečných rychlostních zkoušek, které měly rozhodnout o konečném pořadí jednotlivých tříd Poháru. Bohužel hned na první sobotní rychlostní zkoušce došlo k nehodě závodního vozu, při které zemřeli tři diváci. Soutěž byla předčasně ukončená. Všem pozůstalým tímto vyjadřujeme hlubokou soustrast.

V průběžném pořadí tříd Poháru Pirelli 2009 tak již nedošlo k žádným změnám. Ve třídě N4 zvítězila posádka Vojtěch Štajf a Jiří Černoch s vozem Subaru Impreza WRX STi Gr. N 2009, mezi nejslabšími enkovými dvoukolkami Václav Dunovský a David Šmeidler (Honda Civic VTi) a třídu A5 vyhrála dvojice ve složení Vlastimil Hodaň/ František Poláček s vozem Škoda Felicia Kit Car.

Dalším závodem Poháru Pirelli bude Mogul Šumava Rallye Klatovy s centrem v Klatovech.

Výsledky Poháru Pirelli 2009 - Cetelem Valašská Rally

Třída N4

1. Štajf/ Černoch - Subaru Impreza WRX STi Gr. N 2009

2. Tuček/ Marušák - Mitsubishi Lancer EVO IX

3. Achs/ Langer - Subaru Impreza WRX STi

Třída N2

1. Dunovský/ Šmeidler - Honda Civic VTi

2. Jakubec/ Kacerovský - Honda Civic VTi

Třída A5

1. Hodaň/ Polaček - Škoda Felicia Kit Car

Marek Felt

Další články

Autocamping Rozkoš - prožít dovolenou pestře a v pohodě

Pestrost nabídky ubytování, společenských akcí, turistických možností, poznávacích a sportovních výletů včetně krásných cyklotras, ale i klid k odpočinku, to je dnes téměř neodmyslitelná nabídka k prožití hezké dovolené.

zobrazit článek >

Jaké povinné i nepovinné vybavení je dobré mít ve svém vozu?

Jestliže jezdíte autem, bude dobré, když v něm budete mít umístěné všechny důležité nezbytnosti. Povinná výbava v autě je základ a je stanovena vyhláškou. Nepovinnou výbavu si pak můžete zvolit dle vlastních preferencí. Bohužel se často stává, že řidiči při kontrole zjistí, že nemají kompletní ani výbavu povinnou. Na následujících řádcích se tak na tuto tématiku zaměříme pěkně zblízka.

zobrazit článek >

Proč došlo ke zdražení dálničních známek?

Přečtěte si více o nedávném zdražení dálničních známek. Vysvětlíme vám, jaké jsou nové ceny, proč k navýšení cen došlo a z jakého důvodu byste měli být na pozoru při koupi jednodenní dálniční známky.

zobrazit článek >