aktuálně: 37 uzavírek, 20 nehod
Zákruta.cz  >  Magazín  >  

Enteria a.s. Rally Cup - Prohlášení

12. března 2009

V reakci na rozsáhlou a vášnivou diskuzi o nově vzniklém poháru Enteria a.s. Rally Cup (dále jen ERC) si jako vyhlašovatel dovoluji učinit krátké vysvětlující prohlášení.

ERC vznikl na základě dohody několika jezdců, pravidelných účastníků MMČR i MČR. Důvodem pro tento krok byla snaha eliminovat alespoň částečně stále se zvyšující náklady na realizaci tohoto krásného sportu a vyhnout se nepříznivým dopadům nastalé ekonomické situace, která se již velmi významně promítla v otázce financování závodů.

Smyslem poháru je vytvořit konkurenční prostředí i pro jezdce, kterým jejich rozpočet neumožňuje závodit s absolutní českou špičkou. Za situace, kdy ve třídě N4 bodují i speciály S 2000 jde o myšlenku zcela logickou a rozhodně ne ojedinělou.

Jelikož administrace celého poháru je spojena s určitými náklady, byl zúčastněnými jezdci odsouhlasen symbolický vklad a zbývající část nákladů bude kryta příspěvky sponzorů.

Věřte, že vytvořením tohoto poháru nikdo nesleduje žádný osobní profit. Jediným cílem je ušetřit závodníkům částku mnohdy v řádech set tisíc korun na úkor banálního snížení výkonu a rychlosti. Nehovořím o tom, že se ušetřené peníze mohou investovat kupř. do kvalitnějších pneumatik resp. jejich častější výměny, což naopak může přispět zvýšení bezpečnosti posádek.

M.Liška, V.Barvík

Další články

Nejkrásnější lokality vedle českých dálnic

Cestování po českých dálnicích nemusí být jen o rutinní jízdě z bodu A do bodu B. I když se na cestách potýkáme s dopravními zácpami a nekonečnými opravami, okolí českých dálnic skrývá množství nádherných a zajímavých míst, která stojí za to objevit.

zobrazit článek >

Ceny benzinu trápí mladé řidiče - cena ropy Brent je klíčovým faktorem

V poslední době se mladí řidiči stále více potýkají s rostoucími cenami benzinu, které značně zatěžují jejich rozpočet. Tento trend není jen výsledkem inflace nebo vládní politiky, ale především výkyvů na globálním trhu s ropou, konkrétně cenou ropy Brent, která má zásadní vliv na konečnou cenu pohonných hmot.

zobrazit článek >

Tipy pro efektivní stěhování: Jak ušetřit čas a peníze?

Stěhování v dynamických městech na realitním trhu s sebou vždy přináší výzvy. Kromě kolísajících nájmů a cen nemovitostí může být velkou výzvou také městská doprava a logistická omezení. V tomto článku se s vámi podělíme o nejlepší tipy a triky, které vám pomohou efektivně a úsporně se přestěhovat v rámci města.

zobrazit článek >