aktuálně: 37 uzavírek, 11 nehod
Zákruta.cz  >  Magazín  >  

Honza Štěpánek se vrací do rally (+VIDEO)

5. března 2009

Říká se, že srdce pravého soutěžáka pro rally nikdy nevychladne. To, že uvedená slova platí bezezbytku potvrzuje i případ kroměřížského Honzy Štěpánka. Moravského jezdce jsme mohli v plném soutěžním nasazení vidět naposledy na Jänner Rally v roce 2008, poté Honza kombinézu, přilbu a další propriety odložil a začal se naplno věnovat svým podnikatelským aktivitám a zejména čerstvě narozené dceři Terezce. Kdo však rally jednou okusil, nechce jinak, a tak sotva se rok s rokem sešel, začal Honza Štěpánek znovu pokukovat po sedačce v závodním voze.

Honza byl příznivcům rally znám svým nerozlučným spojením s vozy značky Subaru, se kterými závodil a současně je připravoval řadě jiných jezdců, například Achimu Mörtlovi, Emilu Trinerovi a dalším. Do podvědomí fanoušků se však zapsal také svým dravým a atraktivním stylem jízdy. Proto může být zajímavou skutečností informace o obměně vozu, se kterým moravský pilot návrat na závodní tratě připravuje.

Za návratem Honzy Štěpánka do rally stojí společnost BH CAPO CAR s.r.o. z Týnce nad Labem. Společnost BH CAPO CAR s.r.o. je ryze českým subjektem, který v současné době podniká v oblasti prodeje motorových vozidel, příslušenství a jejich oprav. Vzhledem ke vztahu k automobilovému průmyslu, je nasnadě i touha Miroslava Hroudy, majitele společnosti, podílet se na aktivním automobilovém životě, zejména ve sportovním odvětví.

Pro rok 2009 tedy společnost oslovila osvědčeného a zkušeného jezdce rallye, Honzu Štěpánka, a dohodla se s ním, že letos se společně utkají o titul v MČR Sprintrally a to s vozem Škoda Octavia WRC .

Víru v úspěch a možná i získání titulu podporuje nesporné umění Honzy Štěpánka, který jistě, se zázemím a podporou poskytnutou panem Miroslavem Hroudou a společností BH CAPO CAR s.r.o., znovu dokáže, že volant jsou pro zkušeného jezdce jen otěže několika set koní, a že cesta do cíle je otázkou disciplíny, odvahy a vytrvání.

„Pro rok 2009 jsem byl osloven s velmi zajímavou nabídkou na spolupráci od společnosti BH CAPO CAR a v tuto chvíli mohu potvrdit, že jsme předběžně dohodnuti na startech v kompletním seriálu MČR Sprintrally. V současné době dolaďujeme poslední detaily,“ říká Honza a pokračuje v odkrývání plánů. „Pro naše starty je dohodnut vůz Škoda Octavia WRC z dílen Věroslava Cvrčka, který se momentálně staví a jsem nesmírně rád, že se nám s týmem pana Cvrčka podařilo navázat spolupráci. Zejména proto, že jsem přesvědčen, že vozy připravované jeho týmem patří k velmi kvalitním. Snem asi každého jezdce je, si s vozem WRC zazávodit a ani já nejsem v tomto výjimka. Jsem velmi rád za tuto příležitost, chci pobavit fanoušky u trati a také chci pobavit sám sebe.“

V současné době ještě není definitivně rozhodnuto, kdo vedle Honzy usedne na sedačku spolujezdce, s největší pravděpodobností by se ale měl této úlohy znovu ujmout Honzův dlouholetý navigátor Marek Omelka.

Honza Štěpánek však po roční přestávce neponechává nic náhodě a přestože rallysprintová sezóna začne až v květnu, již nyní se na ni pečlivě připravuje. O tom, že závodit nezapomněl může svědčit i jeho výkon na I. Rally Vizovice 2009, kde si kroměřížský jezdec dojel pro vítězství. Dalším krokem přípravy bylo Honzovo testování v uplynulém týdnu v Chřibách , úseku známém z Barum Rally. Jak Honzovi testování šlo, můžete shlédnout na videosestřihu z této akce.

Některé zprávy se píší dobře, jiné však mnohem hůře. Velmi těžkou událostí, která zasáhla celý tým, za který dříve Honza startoval - SUBARU SPORT SERVICE AČR - bylo úmrtí člena týmu Pavla Večerky. Vynikající kamarád, obětavý článek soutěžního týmu a skalní příznivec rallysportu, jenž stál dlouhá léta po boku dvojice Štěpánek - Omelka, opustil svět rychlých kol po dlouhém boji s těžkou nemocí 23.12.2008. Pavel by měl nyní zcela jistě obrovskou radost z Honzova návratu na závodní tratě a celému týmu bude nejen při závodech velmi chybět.

Video Honzy Štěpánka z testů se Subaru Impreza STI na sněhu na Bunči

Petr Medřík

Další články

Nejkrásnější lokality vedle českých dálnic

Cestování po českých dálnicích nemusí být jen o rutinní jízdě z bodu A do bodu B. I když se na cestách potýkáme s dopravními zácpami a nekonečnými opravami, okolí českých dálnic skrývá množství nádherných a zajímavých míst, která stojí za to objevit.

zobrazit článek >

Ceny benzinu trápí mladé řidiče - cena ropy Brent je klíčovým faktorem

V poslední době se mladí řidiči stále více potýkají s rostoucími cenami benzinu, které značně zatěžují jejich rozpočet. Tento trend není jen výsledkem inflace nebo vládní politiky, ale především výkyvů na globálním trhu s ropou, konkrétně cenou ropy Brent, která má zásadní vliv na konečnou cenu pohonných hmot.

zobrazit článek >

Tipy pro efektivní stěhování: Jak ušetřit čas a peníze?

Stěhování v dynamických městech na realitním trhu s sebou vždy přináší výzvy. Kromě kolísajících nájmů a cen nemovitostí může být velkou výzvou také městská doprava a logistická omezení. V tomto článku se s vámi podělíme o nejlepší tipy a triky, které vám pomohou efektivně a úsporně se přestěhovat v rámci města.

zobrazit článek >