aktuálně: 37 uzavírek, 4 nehod
Zákruta.cz  >  Magazín  >  

Přípravy letošní Rallye Český Krumlov vrcholí

16. února 2009

Český Krumlov - Sedmatřicátý ročník populární českokrumlovské rallye už pomalu klepe na dveře. Pořadatelé v těchto dnech finišují s konečnou podobou trati a na odbornou konzultaci soutěžních úseků si pozvali také zástupce jezdců.

V loňském roce vzniklá Asociace jezdců rally začala hned od počátku úzce spolupracovat s řídícím orgánem českých soutěží - Federací automobilového sportu. Ta nově ve sportovních řádech požaduje po všech organizátorech, aby se na celkové koncepci soutěže podíleli právě samotní jezdci. Ve středu proto navštívili Český Krumlov dva vyslanci asociace - jeden z našich nejzkušenějších jezdců Josef Peták a také Lukáš Pondělíček, jenž zastupoval piloty vozů s jednou poháněnou nápravou.

„S oběma soutěžáky jsem projel celou trať a společně jsme konzultovali jejich připomínky. Na všech bezpečnostních opatřeních jsme se shodli a na několika místech jsme naplánovali umělé zpomalovací retardéry,“ řekl bývalý závodník a v současné době zástupce ředitele a vedoucí trati českokrumlovské rallye Jindřich Kunc.

Plánovaná trasa závodu jezdce samotné nadchla. „Tradičně se do Krumlova těším. Letos to bude vzhledem k náročnosti a délce jednotlivých rychlostních zkoušek velmi těžká soutěž. Velkou roli bude hrát počasí. Pořadatelům přeji, aby se jim rallye vydařila, neboť přípravám věnovali obrovskou péči a úsilí,“ konstatoval příbramský Josef Peták, který vyrazí na trať s Peugeotem 207 Super 2000 jako jeden z prvních.

Start v Českém Krumlově má v plánu také litoměřický pilot Lukáš Pondělíček. „Vloni jsme tady poprvé jeli s Citroënem C2 R2. Až výletem mimo trať na slavkovské rychlostní zkoušce jsme přišli o čtvrté místo ve třídě. Bude to moc pěkný závod, chtěl bych ho dokončit,“ přeje si Pondělíček.

Třicátá sedmá Rallye Český Krumlov 2009 se uskuteční ve dnech 22. a 23. května. Na soutěžní posádky bude na Českokrumlovsku a Českobudějovicku čekat dvanáct rychlostních zkoušek.

Pavel Kacerovský

Další články

Autocamping Rozkoš - prožít dovolenou pestře a v pohodě

Pestrost nabídky ubytování, společenských akcí, turistických možností, poznávacích a sportovních výletů včetně krásných cyklotras, ale i klid k odpočinku, to je dnes téměř neodmyslitelná nabídka k prožití hezké dovolené.

zobrazit článek >

Jaké povinné i nepovinné vybavení je dobré mít ve svém vozu?

Jestliže jezdíte autem, bude dobré, když v něm budete mít umístěné všechny důležité nezbytnosti. Povinná výbava v autě je základ a je stanovena vyhláškou. Nepovinnou výbavu si pak můžete zvolit dle vlastních preferencí. Bohužel se často stává, že řidiči při kontrole zjistí, že nemají kompletní ani výbavu povinnou. Na následujících řádcích se tak na tuto tématiku zaměříme pěkně zblízka.

zobrazit článek >

Proč došlo ke zdražení dálničních známek?

Přečtěte si více o nedávném zdražení dálničních známek. Vysvětlíme vám, jaké jsou nové ceny, proč k navýšení cen došlo a z jakého důvodu byste měli být na pozoru při koupi jednodenní dálniční známky.

zobrazit článek >