aktuálně: 37 uzavírek, 5 nehod
Zákruta.cz  >  Magazín  >  

Martin Prokop vstoupí do produkčního šampionátu

12. února 2009

Světový šampionát pokračuje v rychlém sledu v Norsku. Ani na druhém závodě nebude chybět posádka Martin Prokop - Jan Tománek. Tentokrát ovšem s Mitsubishi Lancer Evo IX, což signalizuje snahu o zisk prvních produkčních bodů.

Posádka jihlavského týmu Jipocar Racing se sice po dvou letech do Norska vrací, ale vlastní trať absolvuje v ostrém tempu poprvé. Při světové premiéře v okolí Hamaru totiž pouze trénovala.

Právě Hamar, který je vzdálen 125 km severovýchodně od Osla je opět centrem soutěže. Servisní prostor bude hostit multifunkční hala Viking Ship, kde se v roce 1994 konaly olympijské soutěže v rychlobruslení.

Celkově je soutěž svázána i olympijským regionem, jeden ze sobotních úseků zavede posádky do okolí skokanských můstků v Lillehammeru. V porovnání s rokem 2007 je však letošní trať ze 44 procent nová. Novinkou je i divácká superspeciálka ve čtvrtek večer na dostihové dráze v Oslo.

Páteční etapa zavede posádky do lesních úseků v okolí Kongsvingeru (jihovýchodně od Hamara), druhý den je situován kolem Lillehammeru a závěrečné zkoušky najdeme v pohoří Hedmark, kde na posádky čekají vysoké sněhové bariéry.

Jipocar Racing

Další články

Autocamping Rozkoš - prožít dovolenou pestře a v pohodě

Pestrost nabídky ubytování, společenských akcí, turistických možností, poznávacích a sportovních výletů včetně krásných cyklotras, ale i klid k odpočinku, to je dnes téměř neodmyslitelná nabídka k prožití hezké dovolené.

zobrazit článek >

Jaké povinné i nepovinné vybavení je dobré mít ve svém vozu?

Jestliže jezdíte autem, bude dobré, když v něm budete mít umístěné všechny důležité nezbytnosti. Povinná výbava v autě je základ a je stanovena vyhláškou. Nepovinnou výbavu si pak můžete zvolit dle vlastních preferencí. Bohužel se často stává, že řidiči při kontrole zjistí, že nemají kompletní ani výbavu povinnou. Na následujících řádcích se tak na tuto tématiku zaměříme pěkně zblízka.

zobrazit článek >

Proč došlo ke zdražení dálničních známek?

Přečtěte si více o nedávném zdražení dálničních známek. Vysvětlíme vám, jaké jsou nové ceny, proč k navýšení cen došlo a z jakého důvodu byste měli být na pozoru při koupi jednodenní dálniční známky.

zobrazit článek >