aktuálně: 37 uzavírek, 3 nehod
Zákruta.cz  >  Magazín  >  

Carlos Sainz stále celkově vede Dakarskou rally

6. ledna 2009

Závodníci včera museli zdolat celých 694,56km, což z této etapy udělalo druhou nejdelší. Trasa obsahovala rychlé tratě bez větších záludností, ale přesto si závodníci museli dávat pozor na stav svých pneumatik po první části etapy.

Prvních 50km je totiž čekala cesta plná kamení. Zbytek trasy byl šterkovitý. Dál si měli dávat pozor na vegetaci typickou pro Pampu, která lemovala celou cestu. Záludnost byla v tom, že to, co zdálky vypadá jako obyčejná tráva jsou vlastně malé kaktusy...

V cíli jako první byl Al Attiyah na BMW, který si připsal již druhé etapové vítězství, s časem 04:29:27 následován Sainzem s vozem VW a třetí se umístil Depping také s VW.

Celkovým vedoucím jezdcem je po třetí etapě Sainz s časem 09:04:48, druhý je Al Attiyah se ztrátou 00:03:40 a třetí s téměř šestiminutovým mankem De Villers.

Posádka Mitsubishi je po 3. etapě na celkovém 21. místě s časem 10:35:38. Posádka MANu je celkově 41. s časem 16:58:32. Rádi bychom poděkovali našim mechanikům za jejich práci. Také díky nim se každý den zlepšujeme.

Offroadsport.cz

Další články

Autocamping Rozkoš - prožít dovolenou pestře a v pohodě

Pestrost nabídky ubytování, společenských akcí, turistických možností, poznávacích a sportovních výletů včetně krásných cyklotras, ale i klid k odpočinku, to je dnes téměř neodmyslitelná nabídka k prožití hezké dovolené.

zobrazit článek >

Jaké povinné i nepovinné vybavení je dobré mít ve svém vozu?

Jestliže jezdíte autem, bude dobré, když v něm budete mít umístěné všechny důležité nezbytnosti. Povinná výbava v autě je základ a je stanovena vyhláškou. Nepovinnou výbavu si pak můžete zvolit dle vlastních preferencí. Bohužel se často stává, že řidiči při kontrole zjistí, že nemají kompletní ani výbavu povinnou. Na následujících řádcích se tak na tuto tématiku zaměříme pěkně zblízka.

zobrazit článek >

Proč došlo ke zdražení dálničních známek?

Přečtěte si více o nedávném zdražení dálničních známek. Vysvětlíme vám, jaké jsou nové ceny, proč k navýšení cen došlo a z jakého důvodu byste měli být na pozoru při koupi jednodenní dálniční známky.

zobrazit článek >