aktuálně: 37 uzavírek, 8 nehod
Zákruta.cz  >  Magazín  >  

Členové LRT již na cestě do Buenos Aires

30. prosince 2008

Myslím, že počínaje dneškem jde považovat Dakar 2009 pro LRT za zahájený. Byť technickými přejímkami prošly všechny týmové vozy 27. listopadu, přepluly půlku planety a nyní už čekají na své posádky v Buenos Aires, tak tým odletěl až dnes ráno.

Letadlo s Tomášem Tomečkem, Vojtou Morávkem, Radkem Smolkou, Mírou Martincem, Petrem Vodákem a Tomášem Fajmanem se vzneslo z Ruzyňského letiště dnes v 6:30 ráno.

Tým pokračoval přes Frankfurt a v tuto chvíli by se měl nacházet někde uprostřed Atlantiku. V Buenos Aires se tým sejde se svoji brazilskou částí, kde 30. prosince vyzvedne techniku v přístavu a absolvuje druhou část přejímek. Slavnostní zahájení rallye je naplánováno na 2. ledna 2009 a o den později již ostrý start Rallye Dakar 2009.

Zdeněk Voda; LRT

Další články

Autocamping Rozkoš - prožít dovolenou pestře a v pohodě

Pestrost nabídky ubytování, společenských akcí, turistických možností, poznávacích a sportovních výletů včetně krásných cyklotras, ale i klid k odpočinku, to je dnes téměř neodmyslitelná nabídka k prožití hezké dovolené.

zobrazit článek >

Jaké povinné i nepovinné vybavení je dobré mít ve svém vozu?

Jestliže jezdíte autem, bude dobré, když v něm budete mít umístěné všechny důležité nezbytnosti. Povinná výbava v autě je základ a je stanovena vyhláškou. Nepovinnou výbavu si pak můžete zvolit dle vlastních preferencí. Bohužel se často stává, že řidiči při kontrole zjistí, že nemají kompletní ani výbavu povinnou. Na následujících řádcích se tak na tuto tématiku zaměříme pěkně zblízka.

zobrazit článek >

Proč došlo ke zdražení dálničních známek?

Přečtěte si více o nedávném zdražení dálničních známek. Vysvětlíme vám, jaké jsou nové ceny, proč k navýšení cen došlo a z jakého důvodu byste měli být na pozoru při koupi jednodenní dálniční známky.

zobrazit článek >