aktuálně: 37 uzavírek, 10 nehod
Zákruta.cz  >  Magazín  >  

Rally komisia SAMŠ informuje - kalendár rally 2009

29. prosince 2008

Od ukončenia poslednej súťaže Tempus rally 2008 - majstrovstiev Slovenska uplynulo len zopár týždňov avšak prípravy na novú súťažnú sezónu v rally sú už v plnom prúde. Nie sú však jednoduché.

Promotér seriálu Majstrovstiev Slovenska v rokoch 2007 a 2008 spoločnosť TEMPUS k termínu 30. novembra 2008 odstúpila od zmluvy so SAMŠ o promotérstve z dôvodu, že väčšina jeho zmluvných partnerov sa rozhodla neposkytnúť finančné krytie aj na budúci rok v dôsledku nejasnej finančnej situácie.

Na tomto mieste by som rada vyslovila poďakovanie spoločnosti Tempus za spoluprácu, finančnú podporu a pomoc, ktorú v priebehu uplynulých dvoch rokov venovala slovenskému motoristickému športu, vďaka čomu sme mali možnosť zažiť dve pekné sezóny rally.

Po odchode spoločnosti Matador z motoristického športu pred začiatkom minulej sezóny sú dôsledky terajšieho odchodu spoločnosti TEMPUS ešte zložitejšie. Bolo veľmi náročné zostaviť kalendár tak finančne náročného seriálu ako sú majstrovstvá v automobilových súťažiach. Z tohoto dôvodu Rally komisia SAMŠ schválila a predkladá Výkonnému výboru SAMŠ na schválenie kalendár súťaží, do ktorého sú zaradené aj podujatia v zahraničí.

Kalendár rally 2009 - podlieha schváleniu VV SAMŠ:

03.04. - 05.04. MM, MSR Eger Rally

30.04. - 01.05. MSR Rally Prešov

15.05. - 17.05. MSR, MM Šalgó – Gemer Rally

24.07. - 26.07. MSR Rally Bratislava

07.08. - 09.08. MP, MSR Rajd Rzeszowski

04.09. - 06.09. EP, MSR Rally Tatry

09.10. - 11.10. (A) MSR, CEZ Rally Košice

Vysvetlivky:

MSR - Majstrovstvá Slovenska

MM - Majstrovstvá Maďarska

MP - Majstrovstvá Poľska

EP - FIA Európsky pohár

CEZ - Zóna strednej Európy

A- termín podujatia sa kryje s majstrovstvami susedných štátov a pravdepodobne bude zmenený

Miroslav Majláth

Další články

Autocamping Rozkoš - prožít dovolenou pestře a v pohodě

Pestrost nabídky ubytování, společenských akcí, turistických možností, poznávacích a sportovních výletů včetně krásných cyklotras, ale i klid k odpočinku, to je dnes téměř neodmyslitelná nabídka k prožití hezké dovolené.

zobrazit článek >

Jaké povinné i nepovinné vybavení je dobré mít ve svém vozu?

Jestliže jezdíte autem, bude dobré, když v něm budete mít umístěné všechny důležité nezbytnosti. Povinná výbava v autě je základ a je stanovena vyhláškou. Nepovinnou výbavu si pak můžete zvolit dle vlastních preferencí. Bohužel se často stává, že řidiči při kontrole zjistí, že nemají kompletní ani výbavu povinnou. Na následujících řádcích se tak na tuto tématiku zaměříme pěkně zblízka.

zobrazit článek >

Proč došlo ke zdražení dálničních známek?

Přečtěte si více o nedávném zdražení dálničních známek. Vysvětlíme vám, jaké jsou nové ceny, proč k navýšení cen došlo a z jakého důvodu byste měli být na pozoru při koupi jednodenní dálniční známky.

zobrazit článek >