aktuálně: 37 uzavírek, 4 nehod
Zákruta.cz  >  Magazín  >  

Tovární tým Suzuki v MS FIA rally končí!

16. prosince 2008

Pouze jediný rok jsme mohli vídat v seriálu mistrovství světa rally tovární tým Suzuki. Ten totiž dnes oficiálně oznámil, že v MS končí. Přispěly k tomu nejen nepříliš dobré výsledky, ale především celosvětová krize, která už zasáhla také do Formule 1.

Dobrou zprávou zůstává alespoň to, že Suzuki bude podporovat případné soukromé jezdce a také ponechá juniorský tým v seriálu Super 1600.

Program japonské značky začal v seriálu mistrovství světa na nejvyšší úrovni v roce 2007, kdy však startovali jejich jezdci v seriálu pouze ojediněle, především v rámci vývoje Suzuki SX4 WRC.

Letos se tým zapojil do kompletního kolotoče a na začátku roku ohlašoval, že se bude snažit útočit po polovině roku na nejvyšší příčky.

Tyto cíle však naplněny nebyly a možná také proto japonské vedení usoudilo, že se raději z mistrovství světa v rally v roce 2009 stáhne. Zda se automobilka do seriálu ještě v budoucnu vrátí, či nikoliv, zatím není vůbec jasné.

Richard Vlček ; Zákruta.CZ

Další články

Autocamping Rozkoš - prožít dovolenou pestře a v pohodě

Pestrost nabídky ubytování, společenských akcí, turistických možností, poznávacích a sportovních výletů včetně krásných cyklotras, ale i klid k odpočinku, to je dnes téměř neodmyslitelná nabídka k prožití hezké dovolené.

zobrazit článek >

Jaké povinné i nepovinné vybavení je dobré mít ve svém vozu?

Jestliže jezdíte autem, bude dobré, když v něm budete mít umístěné všechny důležité nezbytnosti. Povinná výbava v autě je základ a je stanovena vyhláškou. Nepovinnou výbavu si pak můžete zvolit dle vlastních preferencí. Bohužel se často stává, že řidiči při kontrole zjistí, že nemají kompletní ani výbavu povinnou. Na následujících řádcích se tak na tuto tématiku zaměříme pěkně zblízka.

zobrazit článek >

Proč došlo ke zdražení dálničních známek?

Přečtěte si více o nedávném zdražení dálničních známek. Vysvětlíme vám, jaké jsou nové ceny, proč k navýšení cen došlo a z jakého důvodu byste měli být na pozoru při koupi jednodenní dálniční známky.

zobrazit článek >