aktuálně: 37 uzavírek, 2 nehod
Zákruta.cz  >  Magazín  >  

Tisková zpráva o nehodě posádky st. č.50

25. listopadu 2008

Dne 14. listopadu 2008 v 17:00 byl na Masarykově náměstí v Kralovicích odstartován VII. ročník automobilové soutěže pořádaný Rallye Clubem Marionetta Kralovice, letos pod názvem Pongratz rallye Kralovice 2008.

Soutěž byla naplánována do dvou etap, přičemž v pátek v I. etapě se měly odjet 4 rychlostní testy za tmy. Na sobotu zbylo dalších 9 rychlostních testů, z celkových 13 plánovaných.

Na prvním rychlostním testu Plasy „Peklo“ - Žebnice, byla v čase 19:16 z radiového spojení v obci Horní Hradiště nahlášena nehoda posádky st.č. 50 Kysela Tomáš - Beneš Petr s vozem VW Golf 1.6. Soutěž byla okamžitě přerušena a k místu nehody byla ze startu této rychlostní zkoušky vyslána posádka asistenčního vozidla s vyprošťovací technikou a plně vybavená posádka sanitního vozidla rychlé záchranné služby TransHospital Řevnice. V zápětí po nich v 19.20 hod, přijel na místo i vedoucí této RZ-ty pan Koča a ředitel závodu Vladimír Slemenský, kteří okamžitě pomáhali organizovat příjezd dalších záchranných složek a výjezdovou skupinu Policie okresu Plzeň – sever. Do deseti minut bylo na místě dalších pět sanitních vozidel s lékaři. Předběžným šetřením bylo zjištěno, že z dosud přesně nezjištěných důvodů, došlo k bočnímu vyjetí výše jmenované posádky č.50 s vozidlem VW Golf z tratě rychlostní zkoušky a následnému střetu s diváky, kteří již nestihli před tímto vozidlem včas opustit své pozice.

Při této nehodě bylo různě zraněno celkem 6 osob, z nichž jeden chlapec ve věku asi 9 let a jeden mladík ve věku 17 let. Ostatní osoby byli dospělé. Většinou se jednalo o tržné rány, zlomeniny končetin a žeber a naraženiny. Všichni zranění byli po základním ošetření z místa nehody transportováni do plzeňských nemocnic, jsou mimo ohrožení života a dle posledních zpráv se jim již daří lépe.

Jelikož nemáme dosud zjištěné osobní údaje zraněných, žádáme jejich příbuzné, aby se ozvali na tel. 603816256 p. Vladimír Slemenský - ředitel rallye, k učinění dalších kroků v této záležitosti. Zároveň celý organizační výbor Pongratz rallye Kralovice 2008 projevuje lítost nad touto událostí. Všem zraněným přeje brzké uzdravení bez dalších následků a věří v řádné vyšetření a objasnění míry zavinění kompetentními orgány činnými v tomto řízení.

Vladimír Slemenský

Další články

Autocamping Rozkoš - prožít dovolenou pestře a v pohodě

Pestrost nabídky ubytování, společenských akcí, turistických možností, poznávacích a sportovních výletů včetně krásných cyklotras, ale i klid k odpočinku, to je dnes téměř neodmyslitelná nabídka k prožití hezké dovolené.

zobrazit článek >

Jaké povinné i nepovinné vybavení je dobré mít ve svém vozu?

Jestliže jezdíte autem, bude dobré, když v něm budete mít umístěné všechny důležité nezbytnosti. Povinná výbava v autě je základ a je stanovena vyhláškou. Nepovinnou výbavu si pak můžete zvolit dle vlastních preferencí. Bohužel se často stává, že řidiči při kontrole zjistí, že nemají kompletní ani výbavu povinnou. Na následujících řádcích se tak na tuto tématiku zaměříme pěkně zblízka.

zobrazit článek >

Proč došlo ke zdražení dálničních známek?

Přečtěte si více o nedávném zdražení dálničních známek. Vysvětlíme vám, jaké jsou nové ceny, proč k navýšení cen došlo a z jakého důvodu byste měli být na pozoru při koupi jednodenní dálniční známky.

zobrazit článek >