aktuálně: 37 uzavírek, 31 nehod
Zákruta.cz  >  Magazín  >  

Sébastien Ogier bude ve Walesu startovat ve voze Citroën C4 WRC

29. října 2008

Sébastien Ogier má za sebou výbornou sezónu za volantem Citroënu C2 1600, se kterým získal ve francouzské Rallye Korsika titul juniorského mistra světa 2008. Divize Citroën Sport a Francouzská federace automobilového sportu (FFSA) se proto rozhodly Sébastienu Ogierovi svěřit C4 WRC, s nímž se má zúčastnit „Wales Rally GB“ (4. - 7. prosince).

„Vyhledávání a příprava mladých pilotů je nedílnou součástí sportovní politiky Citroënu,“ vysvětluje Olivier Quesnel, ředitel divize Citroën Sport. „Vzestup Sébastiena Loeba a Daniela Eleny až k titulům mistrů světa je toho nejlepším příkladem. Tento rok jsme se rozhodli podpořit Sébastiena Ogiera při juniorském mistrovství světa, které je vynikajícím odrazovým můstkem k vyšší úrovni. Sébastien, který tři ze sedmi závodů, jichž se zúčastnil, vyhrál, dosáhl stanoveného cíle a během poslední Rallye Korsika získal titul mistra světa. Po dohodě s Francouzkou federaci automobilového sportu jsme se proto rozhodli ho za jeho vynikající výsledky odměnit vozem C4 WRC.“

Sébastienova C4 WRC bude stejně jako vozy Conrada Rautenbacha/Davida Seniora a Urmo Aavy/Kuldara Sikka součástí týmu PHSport, kterému pomáhají technici týmu Citroën Sport Technologies. Auto bude mít stejný vzhled jako jeho C2, s barvami FFSA, Totalu a pochopitelně Citroënu.

„Pro rok 2009 jsme ještě nepřijali žádné rozhodnutí. Tato účast nám umožní sledovat, jak se Sébastien chová za volantem WRC, a dát mu tím další šanci ukázat, co v něm je. Abych ho ušetřil veškerého nátlaku, nestanovuji mu žádný jiný cíl, než nashromáždit kilometry. Je na něm, aby této příležitosti využil a prokázal svou schopnost se přizpůsobit. Potom společně posoudíme, jaké perspektivy se nám pro jeho budoucnost otevírají,“ dodává šéf červeného týmu.

„Je to skvělá příležitost, předčasný dárek k Vánocům,“ raduje se Sébastien Ogier. „Ještě jednou děkuji Citroënu a FFSA za důvěru, kterou mi projevili. Plně zvažuji své dnešní šance. Rallye Velké Británie je jedním z nejsložitějších závodů roku. Pustím se do něj s velkou opatrností, pokorou a hlavně vůlí se učit.“

Citroën Sport

Další články

Autocamping Rozkoš - prožít dovolenou pestře a v pohodě

Pestrost nabídky ubytování, společenských akcí, turistických možností, poznávacích a sportovních výletů včetně krásných cyklotras, ale i klid k odpočinku, to je dnes téměř neodmyslitelná nabídka k prožití hezké dovolené.

zobrazit článek >

Jaké povinné i nepovinné vybavení je dobré mít ve svém vozu?

Jestliže jezdíte autem, bude dobré, když v něm budete mít umístěné všechny důležité nezbytnosti. Povinná výbava v autě je základ a je stanovena vyhláškou. Nepovinnou výbavu si pak můžete zvolit dle vlastních preferencí. Bohužel se často stává, že řidiči při kontrole zjistí, že nemají kompletní ani výbavu povinnou. Na následujících řádcích se tak na tuto tématiku zaměříme pěkně zblízka.

zobrazit článek >

Proč došlo ke zdražení dálničních známek?

Přečtěte si více o nedávném zdražení dálničních známek. Vysvětlíme vám, jaké jsou nové ceny, proč k navýšení cen došlo a z jakého důvodu byste měli být na pozoru při koupi jednodenní dálniční známky.

zobrazit článek >