aktuálně: 37 uzavírek, 3 nehod
Zákruta.cz  >  Magazín  >  

Mediasport připraven

23. října 2008

Již o nadcházejícím víkendu se uskuteční v okolí rakouského města Freistadt evropské finále projektu Pirelli Star Driver. Národní autority nominovaly své reprezentanty.

Českým zástupcem byl původně zvolen Martin Prokop, ovšem FIA jeho přihlášku nepřijala s ohledem na jeho příliš vysoké zkušenosti a 'vyježděnost' (stejně tak nepřijala přihlášky Kosciuszka /Polsko/, Sandella /Švédsko/ a Aignera /Rakousko/). Česká Republika ihned využila své možnosti nominovat kandidáta nového a definitivním českým zástupcem bude Martin Semerád.

Každý nominovaný jezdec musí splňovat nejen věkovou hranici, ale i dostát dalším kritériím - být 'neznámým talentovaným pilotem'. Dnes již naprostou samozřejmostí (a v tomto projektu i nutností) je schopnost komunikovat v anglickém jazyce a mediální vystupování.

Souboje se tedy budou svádět nejen na trati, ale i před kamerou. Pořadatelé připravili dvě rychlostní zkoušky, každá se pojede třikrát. První je z větší části tvořena šotolinou, druhá je ryze asfaltová. V poledne je na programu dlouhá servisní přestávka. Zázemí poskytne, již tradičně, výstavní hala u hlavní silnice, ve které bude ředitelství závodu, přeskupení a na přilehlých parkovacích plochách servisní areál.

Připraveny jsou ovšem nejen tratě, ale i společnost Mediasport. Ta byla pro tento projekt vybrána, aby zajistila mediální podporu. „Nebude to pro nás úplně jednoduchý víkend, polovina týmu odjíždí do rakouského Freistadtu, druhá pak na závěrečný sprintový podnik do Vsetína. Na druhou stranu - v této situaci jsme se během soutěžního roku ocitli již několikrát. Pokud je vše důkladně zorganizováno, nemáme s tím větší problém. Naši účast v Rakousku považujeme za velice prestižní a nechceme podcenit žádný detail,“ vysvětlil situaci Josef Pátl.

Zástupci Mediasportu navštívili v úterý tratě a s pořadateli doladili poslední detaily naší vzájemné spolupráce. „Oba okruhy již mají vyznačené a vytyčené divácké zóny, soukromé pozemky jsou opatřeny označením 'zákaz vstupu', ve výstavní hale probíhala instalace vlajek, stavba kanceláří a kompletace materiálu pro posádky a média. Během celého dne nás provázalo slunečné a teplé počasí, stejné je očekáváno i na závod samotný,“ sdělil logista Karel Louda.

Vybrané soutěžní vozy vybavíme on-boardovými kamerami, trať pokryjeme třemi kamerami a připravili jsme i malé překvapení v podobě speciálního pozemního chipu. První část naší výpravy dorazí do Rakouska již ve čtvrtek večer, zbytek týmu potom v průběhu pátku.

Ve výstavní hale budeme v průběhu závodu divákům promítat aktuální on-boardy z trati. Pro diváky, kteří se do Rakouska nevypraví, budou k dispozici na našich webových stránkách www.mediasport.cz. Na těchto stránkách rovněž naleznete aktuální fotogalerii.

Z Pirelli Star Driver pro Vás připravujeme velkou reportáž, která bude odvysílána v rámci Rally Magazínu Speciál 6.11.2008 v 16:50 na programu ČT4 Sport.

Mediasport.cz

Další články

Autocamping Rozkoš - prožít dovolenou pestře a v pohodě

Pestrost nabídky ubytování, společenských akcí, turistických možností, poznávacích a sportovních výletů včetně krásných cyklotras, ale i klid k odpočinku, to je dnes téměř neodmyslitelná nabídka k prožití hezké dovolené.

zobrazit článek >

Jaké povinné i nepovinné vybavení je dobré mít ve svém vozu?

Jestliže jezdíte autem, bude dobré, když v něm budete mít umístěné všechny důležité nezbytnosti. Povinná výbava v autě je základ a je stanovena vyhláškou. Nepovinnou výbavu si pak můžete zvolit dle vlastních preferencí. Bohužel se často stává, že řidiči při kontrole zjistí, že nemají kompletní ani výbavu povinnou. Na následujících řádcích se tak na tuto tématiku zaměříme pěkně zblízka.

zobrazit článek >

Proč došlo ke zdražení dálničních známek?

Přečtěte si více o nedávném zdražení dálničních známek. Vysvětlíme vám, jaké jsou nové ceny, proč k navýšení cen došlo a z jakého důvodu byste měli být na pozoru při koupi jednodenní dálniční známky.

zobrazit článek >