aktuálně: 37 uzavírek, 2 nehod
Zákruta.cz  >  Magazín  >  

Tím ARC Slovakia pred poslednou súťažou v M-SR!

9. října 2008

Posledná súťaž v kalendári Tempus Rally 2008 čaká náš tím v Košiciach. Táto rally odhalí meno nového majstra Slovenska i ďalšie poradie. My sa však ohliadneme za poslednou súťažou v Tatrách.

Slovenský majstrák pokračoval 12. - 14. septembra najprestížnejšou rally na Slovensku. V okolí Popradu sa zišla kvalitná konkurencia, ktorá bojovala nielen o body do domáceho majstráku, ale aj o tie európske. Za náš tím sa predstavili až štyri posádky: Peter Gavlák s Milošom Húlkom, Tibor Cserhalmi s Marekom Omelkom (obaja Mitsubishi Lancer EVO 9), Michal Ballay s Jirkom Volfom (tentokrát na Škode Felícia Kit Car) a Milan Greguška (Mitsubishi Lancer EVO 7).

Celá súťaž v rámci domáceho majstráku bola rozdelená na dva bodovacie dni. V tom prvom sa najlepšie darilo Tiborovi Cserhalmimu, ktorý obsadil piate miesto so stratou na vedúceho Jozefa Béreša juniora 1:17.1 minúty. Peter Gavlák sa v prvom súťažnom dni umiestnil na siedmom mieste, so stratou 1:48,0 minúty na Ďodiho. Michal Ballay musel pre technické problémy odstúpiť už v prvej rýchlostnej skúške.

Druhý súťažný deň čakalo na posádky šesť náročných rýchlostných skúšok. Už v prvej nedeľnej RS poslal Tibor svoj Lancer mimo trať, a tak bol nútený zo súťaže odstúpiť. Posádke sa našťastie nič vážne nestalo. O súboje o body tak pokračovala len posádka Peter Gavlák s Milošom Húlkom. A darilo sa im podstatne lepšie ako v prvom súťažnom dni. Okrem desiatej rýchlostnej skúšky, umiestnili svoje časy do TOP 5, čo im v celkovom sčítaní stačilo na štvrté miesto.

Nakoľko Peter Gavlák bojoval aj o európske body, v ERC sa umiestnil na výbornom treťom mieste. A ako hodnotí Aquacity rally samotný Peter Gavlák? „Na súťaž pod Tatrami sa vždy rád vraciam, lebo som tu v roku 1995 začal na ostro svoju kariéru ešte so Škodou 130 L. Na Rally Tatry mám však aj nemilé spomienky, keď som prišiel o motor na VW Polo a o rok neskôr aj o titul v A5 kvôli “štrajkujúcim„ ochranárom, keď bola podstatne skrátená celá súťaž. Rally Tatry už minulý rok po návrate z Púchova ukázali svoju zaujímavosť a náročnosť. Napriek tomu si myslím, že v minulosti bola súťaž vo vojenskom priestore atraktívnejšia. Tento rok na nás čakala dvojdenná súťaž, a tak sme k tomu aj pristúpili. Začiatok nebol úplne podľa našich predstáv, ale nakoniec sa výsledok dostavil a 3. miesto ma teší. Snažil som sa vyvarovať chýb a to sa mi aj darilo. Napokon sa nám podarilo udržať kontakt s čelom priebežného poradia v M-SR, a tak sa v Košiciach bude bojovať o prvých 5. miest a všetko je otvorené. Teším sa do Košíc a dúfam, že záver sezóny bude lepší ako ten začiatok.“

Všetko je teda otvorené. Za náš tím sa opäť postavia na štart dve identické vozidlá Mitsubishi Lancer EVO IX a Suzuky Ignis so svojimi dobre známymi posádkami Posledný diel tohto ročníku bude určite zaujímavý, tak ako minulý rok. Príďte teda povzbudiť naše posádky.

ARC Slovakia

Další články

Autocamping Rozkoš - prožít dovolenou pestře a v pohodě

Pestrost nabídky ubytování, společenských akcí, turistických možností, poznávacích a sportovních výletů včetně krásných cyklotras, ale i klid k odpočinku, to je dnes téměř neodmyslitelná nabídka k prožití hezké dovolené.

zobrazit článek >

Jaké povinné i nepovinné vybavení je dobré mít ve svém vozu?

Jestliže jezdíte autem, bude dobré, když v něm budete mít umístěné všechny důležité nezbytnosti. Povinná výbava v autě je základ a je stanovena vyhláškou. Nepovinnou výbavu si pak můžete zvolit dle vlastních preferencí. Bohužel se často stává, že řidiči při kontrole zjistí, že nemají kompletní ani výbavu povinnou. Na následujících řádcích se tak na tuto tématiku zaměříme pěkně zblízka.

zobrazit článek >

Proč došlo ke zdražení dálničních známek?

Přečtěte si více o nedávném zdražení dálničních známek. Vysvětlíme vám, jaké jsou nové ceny, proč k navýšení cen došlo a z jakého důvodu byste měli být na pozoru při koupi jednodenní dálniční známky.

zobrazit článek >