aktuálně: 37 uzavírek, 34 nehod
Zákruta.cz  >  Magazín  >  

Příbram pohledem Vladimíra Barvíka

29. září 2008

Poslední možností, kde se dal v letošní sezóně rozšířit bodový příděl v rámci mezinárodního mistráku, byla o uplynulém víkendu Fuchs oil rally Příbram. I když oficiálně teprve končilo léto, na soutěžící čekalo nefalšované chladné podzimní počasí.

„Příbram je v posledních letech změněna k lepšímu a nám se líbí,“ těšil se Barvík. „Dojet do cíle s celým autem a pokud možno získat nějaké body. Po letošních výpadcích už jsme toužili projet rampu i z druhé strany,“ naznačil cíle pilot EVO 9. Mechanici mají na dílně plné ruce práce se stavbou nového vozu a tým chce ještě absolvovat závod v rámci zónového mistrovství Evropy ve Slovinsku, takže se není čemu divit. Podle toho také vypadal vstup do závodu a posádka Barvík-Mynářová vstoupila do závodu jedenáctým časem. Na třetí RZ se „kolem prohnal“ zrychlující Pavel Valoušek, což značilo odsun na dvanáctou pozici. Na tomto umístění odevzdávala posádka také vůz do UP.

V sobotu čekalo na jezdce jedenáct RZ. Po první rundě se za posádku přibližovala první dvojkolka s Pepou Sedláčkem za volantem. Schylovalo se k souboji již o závěr první desítky, protože odpadl Honza Votava a Jaromír Tarabus urazil kolo. Na jedenácté vložce se sice dostal Sedláček před Barvíka, přesto byl Barvík nadále desátý- uražené kolo tentokrát u vozu Běhálka. Navíc ztráta byla stále smazatelná. Na další RZ však Sedláček navýšil náskok přes deset vteřin, přesto se opět konal posun vzhůru-odstoupil Valoušek. Posádka raději na souboj se Sedláčkem rezignovala a věnovala se splnění původního cíle, ale i tak stáhla ztrátu pod sedm vteřin. Výsledkem tedy byla devátá pozice, přesto tým neodjížděl zklamán. Auto bylo celé, nevyskytnuly se žádné problémy s vozem a podařilo se získat dalších sedm bodů.

„V absolutní klasifikaci Mezinárodního mistrovství ČR jsme skončili patnáctí. Asi jsme chtěli být výš, ale vzhledem k technice, poměrně častým výpadkům a hlavně kvalitní konkurenci je to pro nás zatím strop. Uvidíme příští rok s novým autem,“ neskrýval pilot určité rozčarování z pořadí na konci sezóny. „Za 14 dní už budeme trénovat ve Slovinsku. Loni se nám tam s Petrou docela líbilo a těším se tam. Opět pojedu stejně jako v Tatrách s Pavlem „Gapou“ Gabrhelíkem. Petra s Pepou mají spoustu práce a tak se Pavel postupně zabydluje v sedačce spolujezdce víc a víc.“

Filip Červenka

Další články

Autocamping Rozkoš - prožít dovolenou pestře a v pohodě

Pestrost nabídky ubytování, společenských akcí, turistických možností, poznávacích a sportovních výletů včetně krásných cyklotras, ale i klid k odpočinku, to je dnes téměř neodmyslitelná nabídka k prožití hezké dovolené.

zobrazit článek >

Jaké povinné i nepovinné vybavení je dobré mít ve svém vozu?

Jestliže jezdíte autem, bude dobré, když v něm budete mít umístěné všechny důležité nezbytnosti. Povinná výbava v autě je základ a je stanovena vyhláškou. Nepovinnou výbavu si pak můžete zvolit dle vlastních preferencí. Bohužel se často stává, že řidiči při kontrole zjistí, že nemají kompletní ani výbavu povinnou. Na následujících řádcích se tak na tuto tématiku zaměříme pěkně zblízka.

zobrazit článek >

Proč došlo ke zdražení dálničních známek?

Přečtěte si více o nedávném zdražení dálničních známek. Vysvětlíme vám, jaké jsou nové ceny, proč k navýšení cen došlo a z jakého důvodu byste měli být na pozoru při koupi jednodenní dálniční známky.

zobrazit článek >