aktuálně: 41 uzavírek, 18 nehod
Zákruta.cz  >  Magazín  >  

Itinerář si vyzvedlo celkem 99 posádek z 23 států

30. srpna 2012

Zatěžkávací zkouškou prošel v úterním odpoledni sekretariát Barum Czech Rally Zlín. Do Zlína se začaly sjíždět posádky, aby si vyzvedly itinerář, monitorovací GPS jednotky pro seznamovací jízdy a zároveň mohly absolvovat volitelnou administrativní přejímku.

Ilustrační foto

Krátce po uzavření sekretariátu se konečné číslo prezentovaných posádek zastavilo na 'baťovské' číslici 99. Ve Zlíně nechybí žádný z favoritů, k těm největším patří trojlístek jezdců na továrních vozech Škoda Fabia Super 2000, a to Jan Kopecký z České republiky, Juho Hänninen z Finska a Andreas Mikkelsen z Norska.

„Podobně jako v loňském roce i letos probíhalo všechno hladce. Jednotlivé posádky k nám přicházely pro připravené materiály postupně a netvořily se žádné fronty. Jako první se hlásili s hodinovým předstihem Toshihiro Arai z Japonska a Jarkko Nikara z Finska. Vzhledem k tomu, že čas otevření sekretariátu byl stanoven na poledne, měli ještě hodinku volno,“ uvedla Marta Regnerová, vedoucí sekretariátu zlínské rally. Dvojnásobný mistr světa v kategorii produkčních vozů ze země vycházejícího slunce a finský talentovaný mladík si krátili čas na kávě.

Z českých zástupců se tradičně jako první prezentoval spolujezdec Romana Kresty velezkušený Petr Gross. „Pan Gross je přesný jako hodinky. Byl u nás stejně jako v předchozích letech přesně úderem dvanácté hodiny. Naopak mezi posledními se hlásili zlínským organizátorům Maciej Baran, spolujezdec Michala Solowowa a rakouský jezdec Andreas Aigner, mistr světa produkčních vozů z roku 2008,“ upřesnila Regnerová. Z třiatřiceti zahraničních jezdců, kteří se sjeli k letošnímu ročníku, patří k nejpilnějším sběratelům startů ve Zlíně Marco Cavigioli. Tento sympatický Ital se představí na barumce již po čtrnácté. „Těsně v patách mu je Dominique Laurent z Francie, který odstartuje ve Zlíně po jedenácté,“ řekla Marta Regnerová.

Pořadatelům z AK Barum Zlín v AČR se z původního počtu 110 posádek omluvilo celkem jedenáct soutěžících. Na pátečním startu legendární barumky se například neobjeví čeští jezdci Daniel Běhálek (Subaru Impreza STi), Václav Arazim (Mitsubishi Lancer EVO IX) nebo Jiří Navrátil (Ford Fiesta S2000). Další pilot na fiestě Jaroslaw Koltun z Polska nestihne po havárii na testu dát do pořádku svůj soutěžní vůz.

Dvaačtřicátý ročník Barum Czech Rally Zlín startuje v pátek 31. srpna v 17 hodin na náměstí před zlínskou radnicí, třídenní rally končí na cílové rampě pod Velkým kinem ve Zlíně v neděli 2. září ve 14.30 hodin. Soutěžní posádky budou mít za sebou náročnou rally v celkové délce 587 km okořeněnou 15 rychlostními zkouškami v délce 252 km.

Pořadatelům se omluvily následující posádky:

21 - Daniel Běhálek, Petr Černohorský (CZE, Subaru Impreza STi, Czech National Team)

22 - Václav Arazim (CZE, Mitsubishi Lancer EVO IX, Mediasport Team)

29 - Jiří Navrátil, Julius Gál (CZE, Ford Fiesta S2000, Interaction Ford Czech Rally Team)

54 - Jaroslaw Koltun, Ireneusz Pleskot (POL, Ford Fiesta S2000, Bruno Tassi Rally Team)

56 - Johan Heloise, Thibault Gorczyca (FRA, Subaru Impreza STi R4, Top Run srl.)

76 - Vlad Cosma, Florin Dorca (ROU, Citroën C2 R2 Max, Vlad Cosma)

80 - Jiří Hladík, Jiří Wimmer (CZE, Škoda Fabia R2, Jiří Hladík)

94 - Jiří Sojka, Jindřiška Žáková (CZE, Suzuki Ignis Sport, AMK Rallye Český Krumlov)

99 - Jan Březík (CZE, Honda Civic VTi, Oldřich Hrabec)

102 - Karel Ulbricht (CZE, Škoda Felicia, Karel Ulbricht)

110 - Jiří Venuš (CZE, Honda Civic VTi, AMK Rallye Český Krumlov)

Roman Ordelt

Další články

Bezpečně na silnici: Jak správně vybrat kvalitní oblečení na motorku?

Každý zkušený motocyklista ví, že kromě umění ovládat svůj stroj je klíčovým prvkem bezpečnosti na silnici správný výběr oblečení.

zobrazit článek >

Jak může správný výběr motorového oleje ovlivnit výkon a životnost motoru?

Žádné auto bohužel není nesmrtelné a jakmile přijde jeho čas, je nutné ho vyměnit za jiné. Správnou péčí ale můžete životnost svého oblíbeného vozu prodloužit.

zobrazit článek >

Důležité doplňky pro dům a zahradu

Domov a zahrada jsou pro mnohé z nás oázou klidu a pohody. Usilujeme o to, aby se tam cítili komfortně a aby nám tam nic nechybělo. Na co obvykle zapomínáme?

zobrazit článek >