aktuálně: 41 uzavírek, 15 nehod
Zákruta.cz  >  Magazín  >  

Barumka je pro značku Škoda vrcholem sezony

28. srpna 2012

Vrchol letošní sezony je tu - Barum Czech Rally startuje tento pátek v okolí Zlína a do neděle bude vábit tisíce nadšených fanoušků motorsportu. Na startu bude kompletní tým Škoda Motorsport (Kopecký/Dresler a Hänninen/Markkula) a s továrním vozem se představí obhájce titulu IRC Andreas Mikkelsen se spolujezdcem Olou Floenem.

Tradiční Barumka je součástí všech tří šampionátů, v nichž jezdci na vozech Škoda Fabia Super 2000 usilují letos o tituly mezi značkami a jezdci - Intercontinental Rally Challenge (IRC), Mistrovství Evropy (ERC) a Mezinárodního Mistrovství České Republiky (MMČR). Ve všech šampionátech drží Škoda aktuálně vedoucí pozici. K hlavním favoritům Barum Rally se bezesporu řadí dvojnásobný vítěz a obhájce loňského prvenství Jan Kopecký, pro kterého je domácí soutěž srdeční záležitostí: „Obrovsky se na Barumku těšíme. Davy diváků zde dokážou vytvořit fantastickou atmosféru. Zároveň startujeme doma, je to pro nás další motivace a výzva současně. Chceme se předvést v nejlepším světle a potvrdit naší pozici v českém šampionátu i v hodnocení výrobců IRC.“ Kopecký s Dreslerem zatím letos vyhráli všech pět soutěží započítávaných do MMČR.

Juho Hänninen s Mikko Markkulou chtějí ve Zlíně učinit rozhodující krok k zisku titulu evropských šampionů: „Na Barumku jsme pořádně nažhavení. Je to jedna z nejtěžších asfaltových soutěží vůbec - jede se v lese na úzkých cestách a povrch silnice je velmi uskákaný. Tato soutěž si vyžaduje absolutní koncentraci. Očekávám tuhé souboje, půjde o nejlépe obsazenou soutěž v letošním roce.“

Škoda chce ve Zlíně získat další důležité body do hodnocení výrobců IRC. Po téměř dvou třetinách sezony má Škoda nakročeno k zisku třetího titulu v IRC v řadě.

Vedle továrního týmu nabídne Škoda ve Zlíně tentokrát ještě něco mimořádného - Škoda Motorsport park. Na ploše 2.600 m2 je připraven zábavní program okořeněný atraktivní show a originálními aktivitami. Od pátku do neděle bude na náměstí T.G. Masaryka ve Zlíně otevřen Škoda Motorsport park pro všechny zájemce - vstup je volný. V pátek v 16:00 se zde uskuteční autogramiáda posádek továrních Fabií Super 2000 - fanoušky přijdou pozdravit Jan Kopecký s Pavlem Dreslerem, Juho Hänninen s Mikko Markkulou a Andreas Mikkelsen s Olou Floenem.

Barum Rally je premiérově ve své historii přenášena živě televizní stanicí Eurosport a obdobnou premiéru zažije „Barumka“ a rychlostní zkoušky z rally také na českém sportovním kanálu ČT4. Vysílat se budou v sobotu slušovická RZ 2 a RZ 4 (10:00-11:00 a 13:00-14:00) a v neděli ve stejných časech rychlostní zkouška Maják - RZ12 a RZ15, která je současně i poslední zkouškou celé soutěže.

-pr-

Další články

Proč došlo ke zdražení dálničních známek?

Přečtěte si více o nedávném zdražení dálničních známek. Vysvětlíme vám, jaké jsou nové ceny, proč k navýšení cen došlo a z jakého důvodu byste měli být na pozoru při koupi jednodenní dálniční známky.

zobrazit článek >

Bezpečně na silnici: Jak správně vybrat kvalitní oblečení na motorku?

Každý zkušený motocyklista ví, že kromě umění ovládat svůj stroj je klíčovým prvkem bezpečnosti na silnici správný výběr oblečení.

zobrazit článek >

Jak může správný výběr motorového oleje ovlivnit výkon a životnost motoru?

Žádné auto bohužel není nesmrtelné a jakmile přijde jeho čas, je nutné ho vyměnit za jiné. Správnou péčí ale můžete životnost svého oblíbeného vozu prodloužit.

zobrazit článek >