aktuálně: 37 uzavírek, 3 nehod
Zákruta.cz  >  Magazín  >  

Přihlášky na Racing Show přibývají

23. září 2008

Seznam přihlášených jezdců na 1°Racing Show ve Vysokém Mýtě se plní. Tato akce se uskuteční 11. 10. 2008 na místním autodromu jako závěrečný podnik nejenom KW Berg-Trophy Regional West, ale i jako rozloučení se sezónou pro všechny kopcové a okruhové jezdce. V současné době je přihlášeno na tento okruhový závod 58 jezdců z České republiky, Slovenska, Polska a USA a jsou mezi nimi velmi zvučná jména.

Hlavním tahákem pro diváky bude zejména start dvou špičkových slovenských jezdců, Mistra Evropy v závodech do vrchu 2007 Petera Jureňu na voze Mitsubishi Lancer Evo IX a několikanásobného Mistra Slovenska Martina Koiše na voze Ford Focus. Mezi další aspiranty na stupně vítězů bude určitě patřit Michal Novický s formulovým vozem Reynard Ninja, Zbyněk Passer na Caterhamu 260 CSR či Vladimír Doubek se sportovním prototypem Jema 630 GT. Každým dnem se očekávají přihlášky již jistého vítěze KW Berg-Trophy International Miloše Zmeškala na formulovém voze Dallara F3, Karla Mourala na Raltu F3 a dalších jezdců. Kapacita startovního pole je omezena na počet 80 !

Startovné včetně pojistky činí 1800,- Kč. Závod bude měřen a hodnocen klasicky dle závodů do vrchu, ale soutěžit se bude na okruhu! Jezdci budou absolvovat jednu měřenou tréninkovou jízdu a tři závodní jízdy. Okruh měří necelých 1200 metrů a jezdci ho budou absolvovat vždy dvakrát. Do hodnocení se bude započítávat součet dvou nejlepších jízd. Závod je rovněž pojat jako rozloučení se sezónou 2008, kdy jezdci mají možnost si naposledy zasoutěžit. Dle dohody s technickým a sportovním komisařem KW Berg-Trophy, bude u vozů s ochranným rámem povolen start spolujezdce ve všech jízdách. U těchto vozů platí povinnost závodní sedačky a bezpečnostních pásů, u jezdců kombinéza, přilba, rukavice.

Veškeré informace o závodě, včetně přihlášky, naleznete na webových stránkách www.berg-trophy.cz. Součástí této akce bude i sraz tuningových automobilů a to v zadní části areálu. Začátek této akce, stejně jako závody, bude v sobotu od 8:00 hodin.

-pr-

Další články

Autocamping Rozkoš - prožít dovolenou pestře a v pohodě

Pestrost nabídky ubytování, společenských akcí, turistických možností, poznávacích a sportovních výletů včetně krásných cyklotras, ale i klid k odpočinku, to je dnes téměř neodmyslitelná nabídka k prožití hezké dovolené.

zobrazit článek >

Jaké povinné i nepovinné vybavení je dobré mít ve svém vozu?

Jestliže jezdíte autem, bude dobré, když v něm budete mít umístěné všechny důležité nezbytnosti. Povinná výbava v autě je základ a je stanovena vyhláškou. Nepovinnou výbavu si pak můžete zvolit dle vlastních preferencí. Bohužel se často stává, že řidiči při kontrole zjistí, že nemají kompletní ani výbavu povinnou. Na následujících řádcích se tak na tuto tématiku zaměříme pěkně zblízka.

zobrazit článek >

Proč došlo ke zdražení dálničních známek?

Přečtěte si více o nedávném zdražení dálničních známek. Vysvětlíme vám, jaké jsou nové ceny, proč k navýšení cen došlo a z jakého důvodu byste měli být na pozoru při koupi jednodenní dálniční známky.

zobrazit článek >