aktuálně: 41 uzavírek, 33 nehod
Zákruta.cz  >  Magazín  >  

Peták s Benešovou druzí v Pačejově

14. srpna 2012

Prioritou posádky Josef Peták a Alena Benešová je v letošní sezóně MMČR v rally a především ROPRO Clio R3 Czech Trophy. V rámci jednodenních závodů se smíšená dvojice představila pouze na Vysočině v rámci testu.

O uplynulém víkendu se ale v okolí Pačejova a Horažďovic uskutečnil letošní šestý rallysprintový podnik pod názvem Fuchs Oil Rally Agropa. Nejen pro Hroch Rally Team, ale i pro Pepu Petáka a Alenu Benešovou je tento závod téměř domácí záležitostí. Z tohoto důvodu samozřejmě posádka s vozem Renault Clio R3 Maxi nesměla na startu chybět. „Doslova kousek od Pačejova máme naše týmové zázemí. Proto Fuchs Oil Rally Agropa je naší domácí soutěží, kde nemůžeme chybět,“ řekl hned na úvod Josef Peták.

Příbramská dvojice se sice letos do rallysprintového šampionátu nepřihlásila, a tak ani nemohla pomýšlet v Pačejově na nějaké body, ale cílem bylo otestovat vůz před srpnovým vrcholem, kterým bude Barum Rally. Zlínská soutěž je zařazena také do ROPRO Clio R3 Czech Trophy, kde usilují Peták s Benešovou o celkové prvenství.

„Zatím to máme letos výborně rozjeté. Na Barumce se nám dříve nedařilo. Při posledních třech startech jsme ale dokázali dojet až do cíle a navíc v roce 2008 získat cenné osmé místo. Chceme na tyto výsledky navázat i letos a proto nám test v Pačejově hodně pomůže,“ věří příbramský jezdec.

Úvod pačejovského rallysprintu obstarala tradiční rychlostní zkouška s průjezdem vojenského prostoru nedaleko Horažďovic. Oproti minulým ročníkům se ale poprvé uskutečnila v opačném směru. To rozhodně nerozhodilo posádku Renaultu Clio R3 Maxi, když zajela druhý nejrychlejší čas mezi dvoukolkami. Rychlejší byl pouze favorizovaný Honza Černý. „Horaždovická RZ se letos jela poprvé v obráceném směru. Musím říci, že se mi hodně líbila. Určitě je tímto směrem ještě těžší, na druhou stranu pro diváky zajímavější. Na výjezdu ze šotoliny na asfaltovou část u stanu Fuchs Oil si musel na své přijít každý příznivec rallye,“ řekl jezdec Renaultu Clio R3 Maxi.

V podobném duchu se nesla i zbývající část soutěže. Peták s Benešovou sice na dvojici Citroënu DS3 R3T nestačili, i tak si s přehledem dojeli pro druhé místo ve třídě a mezi všemi dvoukolkami. Před blížící se Barum Rally lze tedy říci, že test splnil veškerá očekávání a nejen posádka, ale i jejich závodní vůz jsou připraveni na další závod ROPRO Clio R3 Czech Trophy. „Nemělo cenu zbytečně riskovat a honit se za ještě lepším časem. I tak jsme maximálně spokojeni. Pačejovští pořadatele si zaslouží velké uznání. Letošní ročník s řadou nových úseků byl skvělý. Tratě se nám moc líbili. Poděkování ale také patří celému Hroch Rally Teamu za skvěle odvedenou práci nejen při přípravě clia, ale i během závodu. Jsem také rád, že nás přijel podpořit Libor Joska,“ nešetřil chválou Josef Peták.

Marek Felt

Další články

Bezpečně na silnici: Jak správně vybrat kvalitní oblečení na motorku?

Každý zkušený motocyklista ví, že kromě umění ovládat svůj stroj je klíčovým prvkem bezpečnosti na silnici správný výběr oblečení.

zobrazit článek >

Jak může správný výběr motorového oleje ovlivnit výkon a životnost motoru?

Žádné auto bohužel není nesmrtelné a jakmile přijde jeho čas, je nutné ho vyměnit za jiné. Správnou péčí ale můžete životnost svého oblíbeného vozu prodloužit.

zobrazit článek >

Důležité doplňky pro dům a zahradu

Domov a zahrada jsou pro mnohé z nás oázou klidu a pohody. Usilujeme o to, aby se tam cítili komfortně a aby nám tam nic nechybělo. Na co obvykle zapomínáme?

zobrazit článek >