aktuálně: 37 uzavírek, 5 nehod
Zákruta.cz  >  Magazín  >  

Černý Citroën DS3 R3T vyrazí do Pačejova

10. srpna 2012

Černý Citroën DS3 R3T týmu Černý Racing se již v servisním zázemí týmu v Příbrami chvěl nedočkavostí před dalším startem v MMČR tak intenzivně, že se Honza Černý s Pavlem Kohoutem rozhodli o účasti na sprintrally v Pačejově.

Dlouhou chvíli mezi závody si dvojice soutěžních jezdců snažila ukrátit i týmovým promo focením, z něhož vám přinášíme malou ochutnávku na přiložených fotografiích. Více velmi povedených fotek s netradiční atmosférou najdete na facebookovém profilu facebook.com/cernyracing.

Start v Pačejově tedy bude sloužit hlavně jako test a rozehřátí se před Barum Rally, ale Honza s Pavlem si tady budou jistě chtít udělat tak trochu i reparát za nepovedený loňský rok. „Loni byl pro nás Pačejov snad zakletý. Přijeli jsme se sem pěkně svézt ještě s Cliem a hned na první vložce nám skočila do auta srna a to uznáte, že kombinace srna a kohout v jednom autě, z toho nemůže vzejít nic dobrého...I tak jsme ale pokračovali dál, ale na poslední RZ jsem zase po jízdě na defektu nedobrzdil retardér a dobrý výsledek by definitivně pryč,“ vzpomíná na loňskou anabázi a detailní seznamování se s okolní faunou Jan Černý. Letos bude hlasitý zvuk a charakteristické střílení do výfuku Citroënu DS3 R3T plašit zvěř doufejme o mnoho lépe než loni.

Nadcházející start na Rally Pačejov bere tedy mladá posádka průběžně vedoucí klasifikaci dvoukolek v Mezinárodním mistrovství České republiky v rally, ale i v Mistrovství Evropy, jako test před náročnou a dlouhou Barum Rally. Nebo jsou ke startu v Pačejově i jiné důvody? „V Pačejově se nám líbí. Je to vlastně domácí závod. Z Příbrami je to sem opravdu jen kousek a i během závodu budeme bydlet doma. Těšíme se taky na souboj s dalším příbramákem Josefem Petákem, který v Pačejově také mimo plán startuje. Kromě vlastního závodění ale budeme také sledovat počínání našeho kamaráda Bohdana, který si v Pačejově zažije svojí soutěžáckou premiéru za volantem. Držíme mu palce a už se moc těšíme, jak ji potom společně oslavíme,“ těší se Honza Černý.

Citroën DS3 R3T v typickém černém designu odstartuje do Fuchs Oil Rally Pačejov se startovním číslem 7 na dveřích v sobotu po ránu. Ještě před tím ale budete mít šanci vidět posádku Černý-Kohout při slavnostním představení posádek na náměstí v Horažďovicích v pátek večer.

Petr Eliáš

Další články

Autocamping Rozkoš - prožít dovolenou pestře a v pohodě

Pestrost nabídky ubytování, společenských akcí, turistických možností, poznávacích a sportovních výletů včetně krásných cyklotras, ale i klid k odpočinku, to je dnes téměř neodmyslitelná nabídka k prožití hezké dovolené.

zobrazit článek >

Jaké povinné i nepovinné vybavení je dobré mít ve svém vozu?

Jestliže jezdíte autem, bude dobré, když v něm budete mít umístěné všechny důležité nezbytnosti. Povinná výbava v autě je základ a je stanovena vyhláškou. Nepovinnou výbavu si pak můžete zvolit dle vlastních preferencí. Bohužel se často stává, že řidiči při kontrole zjistí, že nemají kompletní ani výbavu povinnou. Na následujících řádcích se tak na tuto tématiku zaměříme pěkně zblízka.

zobrazit článek >

Proč došlo ke zdražení dálničních známek?

Přečtěte si více o nedávném zdražení dálničních známek. Vysvětlíme vám, jaké jsou nové ceny, proč k navýšení cen došlo a z jakého důvodu byste měli být na pozoru při koupi jednodenní dálniční známky.

zobrazit článek >