aktuálně: 37 uzavírek, 5 nehod
Zákruta.cz  >  Magazín  >  

Změna termínu Partr Rally Vsetín 2012

10. srpna 2012

I když je do startu závěrečného podniku rallysprintového mistrovství Partr Rally Vsetín 2012 dostatek času, hlavní pořadatel akce Autoklub Vsetín - město v AČR, musí řešit problém s termínem sprintu. Původní termín valašského sprintu zněl 19. - 20. října 2012. Do tohoto datumu ovšem zasáhla vyšší moc, v podobě druhého kola krajských a komunálních voleb ve zlínském kraji.

Ilustrační foto

Vsetínští pořadatelé již jednou sprint ve volebním termínu uspořádali. V roce 2008 musela být díky 'vyšší moci' zrušena jedna rychlostní zkouška. „Před čtyřmi roky jsme museli zrušit první průjezd erzetou v Kunčicích pod Ondřejníkem. Jelikož jsme se chtěli podobného incidentu letos vyvarovat, vydali jsme se cestou hledání nového termínu závodu.“

„Jako nejvhodnější datum konání závodu jsme vybrali 26. - 27. října 2012, což je oproti původnímu datu a jeden týden později. Tento posun startu závodu by neměl posádky nějak ovlivnit, ba naopak. Od sprintu v Jeseníkách budou mít posádky více času na regeneraci a přípravy vozů,“ uvedl ke změně termínu závěrečného sprintu sezony ředitel Partr Rally Vsetín Petr Gryger.

Na přípravě vsetínského sprintu se usilovně pracuje delší dobu. V současné době je již znám předběžný harmonogram závodu. Můžeme prozradit, že budou připravené tři měřené úseky. Posádky absolvují celkem sedm rychlostních zkoušek. Start sprintu bude v sobotu 27. října 2012 v 8:30 hodin a vítězná dvojice by se měla objevit na cílové rampě v 16:00 hodin.

Změny v letošním ročníku Partr Rally Vsetín se dotknou rychlostních zkoušek, ale také centra soutěže. „Dostalo se nám možnosti převést veškeré centrum soutěže v den konání sprintu do prostor vsetínského zámku. Tady najde zázemí ředitelství rally, sportovní činovníci, dispečink i tiskové středisko. Bude nám ctí využít jedné z dominant Vsetína. Vsetínský sprint si vydobyl u posádek za svých sedm předcházejících ročníků dobré jméno. Toto jejich ocenění nás samozřejmě velmi těší, ale také zároveň zavazuje nepolevit v přípravách. Rádi přivítáme všechny příznivce automobilových soutěží v centru Valašska,“ uvedl Petr Gryger.

-pr-

Další články

Autocamping Rozkoš - prožít dovolenou pestře a v pohodě

Pestrost nabídky ubytování, společenských akcí, turistických možností, poznávacích a sportovních výletů včetně krásných cyklotras, ale i klid k odpočinku, to je dnes téměř neodmyslitelná nabídka k prožití hezké dovolené.

zobrazit článek >

Jaké povinné i nepovinné vybavení je dobré mít ve svém vozu?

Jestliže jezdíte autem, bude dobré, když v něm budete mít umístěné všechny důležité nezbytnosti. Povinná výbava v autě je základ a je stanovena vyhláškou. Nepovinnou výbavu si pak můžete zvolit dle vlastních preferencí. Bohužel se často stává, že řidiči při kontrole zjistí, že nemají kompletní ani výbavu povinnou. Na následujících řádcích se tak na tuto tématiku zaměříme pěkně zblízka.

zobrazit článek >

Proč došlo ke zdražení dálničních známek?

Přečtěte si více o nedávném zdražení dálničních známek. Vysvětlíme vám, jaké jsou nové ceny, proč k navýšení cen došlo a z jakého důvodu byste měli být na pozoru při koupi jednodenní dálniční známky.

zobrazit článek >