aktuálně: 37 uzavírek, 5 nehod
Zákruta.cz  >  Magazín  >  

Na Fuchs Oil Rally Příbram 73 posádek

15. září 2008

Třiasedmdesát posádek se představí v rámci jubilejního třicátého ročníku Fuchs Oil Rally Příbram. Kromě Romana Kresty, jenž si titul šampióna Mediasport MMČR v rally zajistil již s předstihem, se na tratích v okolí Příbramě a Berouna představí kompletní domácí špička v čele s několikanásobným českým šampiónem Václavem Pechem (Mitsubishi Lancer EVO IX).

O nejvyšší příčky budou bojovat však i další jezdci. Se startovním číslem dvě sjede ze startovní rampy domácí Karel Trojan. Vítězství by si rád připsal i Pavel Valoušek. Moravský jezdec v rámci Barum Rally Zlín startoval s vozem Peugeot 207 S2000 a v Příbrami se představí opět s vozem Mitsubishi Lancer EVO IX.

Domácí diváci se však nejvíce těší na své oblíbence. Se čtyřkou na kapotě Peugeotu 207 S2000 vyjedou vstříc rychlostním zkouškám Josef Peták a Alena Benešová. Příbramský jezdec získal při nedávné Rally Agropa Pačejov rallysprintový titul. Na loňskou havárii na Sádecké rychlostní zkoušce bude chtít zapomenout Emil Triner, startující se Subaru Impreza STi N12.

Na domácích tratích se s vozem Škoda Fabia 1400 představí také Petr Brynda s Václavem Vorlem a mladý nadějný jezdec Jan Černý s vozem Peugeot 206 RC. Diváci se mohou těšit rovněž na premiérový start Radka Nešpora s vozem Citroen C2 S1600, kterého známe ze startů s vozem Mitsubishi Lancer EVO IX, či Ford Escort Maxi Kit Car.

Závěrečný podnik MMČR v rally odstartuje v pátek, kdy je na programu pětice měřených úseků, které doplní v sobotu zbývajících jedenáct, po nichž budeme znát vítěze. Bližší informace a kompletní startovku naleznete na oficiálních stránkách soutěže www.rally.pb.cz.

Marek Felt

Další články

Autocamping Rozkoš - prožít dovolenou pestře a v pohodě

Pestrost nabídky ubytování, společenských akcí, turistických možností, poznávacích a sportovních výletů včetně krásných cyklotras, ale i klid k odpočinku, to je dnes téměř neodmyslitelná nabídka k prožití hezké dovolené.

zobrazit článek >

Jaké povinné i nepovinné vybavení je dobré mít ve svém vozu?

Jestliže jezdíte autem, bude dobré, když v něm budete mít umístěné všechny důležité nezbytnosti. Povinná výbava v autě je základ a je stanovena vyhláškou. Nepovinnou výbavu si pak můžete zvolit dle vlastních preferencí. Bohužel se často stává, že řidiči při kontrole zjistí, že nemají kompletní ani výbavu povinnou. Na následujících řádcích se tak na tuto tématiku zaměříme pěkně zblízka.

zobrazit článek >

Proč došlo ke zdražení dálničních známek?

Přečtěte si více o nedávném zdražení dálničních známek. Vysvětlíme vám, jaké jsou nové ceny, proč k navýšení cen došlo a z jakého důvodu byste měli být na pozoru při koupi jednodenní dálniční známky.

zobrazit článek >