aktuálně: 37 uzavírek, 3 nehod
Zákruta.cz  >  Magazín  >  

Spolehlivý Sláva Ducháček znovu v první desítce na Rally Agropa Pačejov

11. září 2008

Jubilejní třicáté Rallye Agropa Pačejov s centrem v Horažďovicích, se zúčastnily tři posádky Seznam.cz Rally teamu. Sláva Ducháček s Petrem Dufkem prodloužili svou serii soutěží dokončených v elitní desítce na sedm, Radek Majer s Michalem Pohořelým přišli o své první letošní body jen zásahem (spíše nezásahem) vyšší moci. Jedinými, kdo skončili na štítě, byli Karel Trněný s Václavem Pritzlem poté, co je u fabie WRC zradila spojka.

Rallye Agropa může Seznam.cz Rally Team, podporovaný partnery APM Automotive a Enterprise Media, směle považovat za domácí soutěž. Vždyť dvě posádky týmu jsou z Domažlicka a mají to do centra soutěže slabou hodinku jízdy. Není proto divu, že se na letošní třicátý ročník všichni těšili.

Sláva Ducháček s Petrem Dufkem vstoupili do soutěže na stejné pozici, na jaké dokončili předcházející Prachatice. Po druhé rychlostní zkoušce z osmi byli pátí. Za pokles na konečné sedmé místo může ztráta výkonu motoru, čehož využili soupeři Josef a Martin Semerádové a také Pavel Červenka.

„Poprvé jsme letos startovali do soutěže na zcela nové sadě pneumatik a bylo to hodně znát,“ komentuje závod Sláva Ducháček. „Dařilo se nám a byli jsme pátí. Bylo nám ale jasné, že Pepa Semerád, který v úvodu někde ztratil pár vteřin, půjde dopředu, ale šesté místo jsme chtěli udržet. V servisu jsme vyměnili brzdové destičky, protože při delším brzdění začaly vadnout. Zatímco brzdy se zlepšily, začali jsme ztrácet výkon motoru. Sedmé místo, s malou pomocí defektu Karla Trojana, bylo tedy maximum. Měli jsme i jednu krizovku, kdy jsem ve 160km/h víc střihnul pravou zatáčku, koplo nás to na dvě kola a abychom nešli přes střechu, musel jsem skočit na pole. Po tři sta metrech jsem auto srovnal, najel zpět na silnici a byl jsem moc rád, že nikde nebyly stromy. Autu se také nic nestalo. Tratě byly podle očekávání dost rychlé a moc příjemné nebyly ani dlouhé přejezdy. Výhrady mám i k servisní zóně. Ta byla plná už v pátek dopoledne, přitom se měla otvírat až večer. Pro sto startujících posádek byla opravdu malá. Jinak se mi soutěž moc líbila.“

Sedmým bodovaným výsledkem Sláva Ducháček potvrdil svou spolehlivost a tím, že vždy byl mezi nejlepšími deseti, prokázal ve své první kompletní sezoně s produkčním vozem i dostatečnou rychlost. Nesmíme zapomínat, že jen ve třídě N4 startovalo sedmnáct posádek.

Radek Majer s Michalem Pohořelým jeli na jihozápad Čech pro výsledek. Stále se sice podle svých slov s autem učí, ale přesto měli ambice nějaké ty body utržit. Nakonec scházelo dvanáct vteřinek, ale ani ty nejdou na vrub posádky. „Začali jsme jako vždy vlažně, o to víc jsme byli překvapeni, když jsme v servisu viděli výsledky a v nich jsme figurovali na bodované patnácté pozici. Překvapení bylo o to větší, že jsme vymetli jednu velkou díru a autu se nechtělo zatáčet do levých zatáček. V servisu se mechanici museli věnovat jinému problému s tlumiči a brzdami, a tak jsme s rozhozenou geometrií museli pokračovat i v další části soutěže. Navíc jsme dvakrát stáli u havárií. Obě zastavení jsme hlásili v cíli vložky, ale změna času nepřišla. Vím, že i jiní jezdci měli problém s přidělením náhradního času,“ povzdychl si Radek po dojezdu. Rychlostní zkoušky zhodnotil jako rychlé, místy hodně rychlé, ale chápe, že v okolí se technické tratě hledají obtížně.

Na závěr opět zhodnocení celého Seznam.cz Rally Teamu pohledem manažera týmu Radka Majera: „Musím pochválit Slávu s Petrem. Je velká škoda, že jim ještě lepší výsledek pokazil vadnoucí motor. Karla Trněného a Václava Pritzla zradila spojka, určitě by jim tratě vyhovovaly a mohlo to pro ně být pěkné svezení. Dvanáct vteřin ztráty na bodované umístění u našeho vozu nás nemrzí. Ty vteřiny jsme neztratili my a zamyslet by se měli jiní. Nyní se již celý tým těší na Rally Příbram, kde nastoupí Karel Trněný a Sláva Ducháček.“

Seznam.cz Rally Team

Další články

Autocamping Rozkoš - prožít dovolenou pestře a v pohodě

Pestrost nabídky ubytování, společenských akcí, turistických možností, poznávacích a sportovních výletů včetně krásných cyklotras, ale i klid k odpočinku, to je dnes téměř neodmyslitelná nabídka k prožití hezké dovolené.

zobrazit článek >

Jaké povinné i nepovinné vybavení je dobré mít ve svém vozu?

Jestliže jezdíte autem, bude dobré, když v něm budete mít umístěné všechny důležité nezbytnosti. Povinná výbava v autě je základ a je stanovena vyhláškou. Nepovinnou výbavu si pak můžete zvolit dle vlastních preferencí. Bohužel se často stává, že řidiči při kontrole zjistí, že nemají kompletní ani výbavu povinnou. Na následujících řádcích se tak na tuto tématiku zaměříme pěkně zblízka.

zobrazit článek >

Proč došlo ke zdražení dálničních známek?

Přečtěte si více o nedávném zdražení dálničních známek. Vysvětlíme vám, jaké jsou nové ceny, proč k navýšení cen došlo a z jakého důvodu byste měli být na pozoru při koupi jednodenní dálniční známky.

zobrazit článek >