aktuálně: 37 uzavírek, 5 nehod
Zákruta.cz  >  Magazín  >  

Václav Pech jun. jede reprezentovat do Tater

10. září 2008

Další reprezentační start čeká o následujícím víkendu posádku Václav Pech jun. a Petr Uhel. Rally Tatry, kterou má posádka Euro Oil teamu v plánu, je soutěží zařazenou do seriálu FIA Evropského poháru s nejvyšším koeficientem 10, což je v přeneseném slova smyslu Mistrovství střední Evropy. Václava Pecha jun. tak čeká již druhý letošní zahraniční start, kdy poprvé reprezentoval Českou republiku ve Slovinsku, kde v napínavém závodě zvítězil.

Rally Tatry se po letech přestěhovala z Púchova opět do svého tradičního sídla ve městě Poprad, kde má tato slavná soutěž hluboké kořeny. Rychlostní zkoušky v podhůří slovenských velehor jsou technicky velmi náročné a dokonale prověří středoevropskou jezdeckou elitu. Mezi jednu z favorizovaných posádek zcela jistě patří i posádka modrožlutého Mitsubishi Lancer EVO IX Václav Pech jun. a Petr Uhel, které se na Slovensku v posledních letech dařilo a stala se nejúspěšnější posádkou historie nejstarší Slovenské soutěže, když Rally Tatry dokázala vyhrát již šestkrát.

„Jedeme na Slovensko na náš letošní poslední reprezentační start a naším cílem je obhájit první místo v hodnocení FIA Evropského poháru střed. Rally Tatry máme s Petrem Uhlem velmi rádi a v minulosti, kdy se ještě jezdilo v okolí Púchova, se nám zde velmi dařilo. V rámci slovenského mistrovství jsme ale v loňském roce startovali i zde, v Popradu, a rychlostní zkoušky se nám také líbily. Samozřejmě bychom zde rádi bojovali o stupně nejvyšší, ale konkurence bude velmi silná a na startu je mnoho špičkových posádek. Nejsilnější zážitek ze závodění v Tatrách máme však ze startu na Rally Rožňava, kde jsme v plné rychlosti na rychlostní zkoušce potkali medvěda. Upřímně mohu říct, že je to mnohem emotivnější než u nás potkat zajíce nebo srnku,“ říká úřadující slovenský mistr Václav Pech jun.

Nejen pěkné rychlostní zkoušky horského charakteru ale čekají na soutěžní jezdce Rally Tatry. V loňském roce byla skvělá divácká účast a atmosféra na městské rychlostní zkoušce v Popradu. Václav Pech jun. k tomu říká: „Loni byla u trati městské rychlostní zkoušky perfektní atmosféra a opravdu velký počet diváků, kteří se přišli podívat na rally. Začínalo se slavnostním příjezdem na stadion, kde se jelo po škvárové běžecké dráze a divákům jsme předvedli pěkný dlouhý smyk, jen atleti si museli po našich parádičkách nějaký den počkat, než jim dráhu trochu upravili.“

Slovenská Aquacity Rally Tatry odstartuje již tento pátek ráno v 8:30 na náměstí v Popradě a první soutěžní posádka dorazí do cíle na tomtéž místě v sobotu deset minut po osmnácté hodině.

Petr Eliáš

Další články

Autocamping Rozkoš - prožít dovolenou pestře a v pohodě

Pestrost nabídky ubytování, společenských akcí, turistických možností, poznávacích a sportovních výletů včetně krásných cyklotras, ale i klid k odpočinku, to je dnes téměř neodmyslitelná nabídka k prožití hezké dovolené.

zobrazit článek >

Jaké povinné i nepovinné vybavení je dobré mít ve svém vozu?

Jestliže jezdíte autem, bude dobré, když v něm budete mít umístěné všechny důležité nezbytnosti. Povinná výbava v autě je základ a je stanovena vyhláškou. Nepovinnou výbavu si pak můžete zvolit dle vlastních preferencí. Bohužel se často stává, že řidiči při kontrole zjistí, že nemají kompletní ani výbavu povinnou. Na následujících řádcích se tak na tuto tématiku zaměříme pěkně zblízka.

zobrazit článek >

Proč došlo ke zdražení dálničních známek?

Přečtěte si více o nedávném zdražení dálničních známek. Vysvětlíme vám, jaké jsou nové ceny, proč k navýšení cen došlo a z jakého důvodu byste měli být na pozoru při koupi jednodenní dálniční známky.

zobrazit článek >