aktuálně: 41 uzavírek, 15 nehod
Zákruta.cz  >  Magazín  >  

Juho Hänninen chce na Madeiře znovu uspět

25. července 2012

S dobrou výchozí pozicí startuje tovární posádka týmu Škoda Motorsport Juho Hänninen/Mikko Markkula na sedmé soutěži letošního mistrovství Evropy na Madeiře. Poslední tři starty v ME proměnili Hänninen s Markkulou ve tři vítězství a na portugalském ostrově chtějí se svou Fabií Super 2000 potvrdit své vedení v šampionátu.

„Tři vítězství v evropském šampionátu po sobě nám dodala patřičné sebevědomí. Samozřejmě chceme na Madeiře na tyto výkony navázat a stanout na podiu,“ říká před startem rally Juho Hänninen.

„Madeira je klasická asfaltová soutěž s pěknými, ale zároveň i velmi náročnými pasážemi. Je to jeden z ´nejčistších´ a také nejhladších asfaltů, které znám. Většina zatáček je zde technicky velmi obtížná, není vidět za roh. Musíme se svědomitě připravit, ale moc se s Mikkem na tuto rally těšíme,“ doplňuje finský pilot.

´Rali Vinho da Madeira´ čítá 19 rychlostních zkoušek o celkové délce 250 kilometrů. Tým Škoda Motorsport startoval na Madeiře naposledy před dvěma lety a celou soutěž opanovaly vozy Škoda Fabia Super 2000, jejíž piloti tehdy obsadili všechna tři první místa.

-pr-

Další články

Proč došlo ke zdražení dálničních známek?

Přečtěte si více o nedávném zdražení dálničních známek. Vysvětlíme vám, jaké jsou nové ceny, proč k navýšení cen došlo a z jakého důvodu byste měli být na pozoru při koupi jednodenní dálniční známky.

zobrazit článek >

Bezpečně na silnici: Jak správně vybrat kvalitní oblečení na motorku?

Každý zkušený motocyklista ví, že kromě umění ovládat svůj stroj je klíčovým prvkem bezpečnosti na silnici správný výběr oblečení.

zobrazit článek >

Jak může správný výběr motorového oleje ovlivnit výkon a životnost motoru?

Žádné auto bohužel není nesmrtelné a jakmile přijde jeho čas, je nutné ho vyměnit za jiné. Správnou péčí ale můžete životnost svého oblíbeného vozu prodloužit.

zobrazit článek >